Najdi forum

8:45 a.m. One plane crashed into south tower of World Trade Center at 8:58 am Sept. 11, 2001, between the 80th and 85th floor. Most likely hit by American Airlines Flight 11, a Boeing 767, en route from Boston to Los Angeles. 81 passengers on board as well as nine flight attendants and two pilots.

9: 05 a.m. Second plane crashed into the north tower of the World Trade Center approximately 18 minutes later. Most likely hit by United Airlines 175, a Boeing 767, en route from Boston to Los Angeles.

9:18 a.m. The Federal Aviation Administration shuts down all aircraft takeoffs nationwide and shuts down all New York City airports.

9:22 a.m. President Bush, in Sarasota, Florida, calls the crashes “an apparent terrorist attack” and “national tragedy.”

9:22 a.m. American Airlines acknowledges one of its flights, Flight 11, crashed into the World Trade Center.

9:32 a.m. New York Stock Exchange closed.

9:40 a.m. FAA grounds all domestic flights, halting all flight operations for the first time in U.S. history.

9:45 a.m. Plane crashes into Pentagon, hit by American Airlines Flight 77, a Boeing 757, en route from Washington Dulles Airport to Los Angeles with 58 passengers on board, four flight attendants and two pilots. Pentagon begins complete evacuation. Areas between 4th, 5th, and 6th corridors – planning and logistics leaders area – hit.

9:57 a.m. Bush leaves Florida.

10:00 a.m. South tower of World Trade Center collapses.

10:05 a.m. Whitehouse is evacuated.

10:08 a.m. The government deploys Secret Service agents with automatic rifles to Lafayette Park across from the White House.

10:10 a.m. Portion of the Pentagon collapses.

10:10 a.m. Flight crashes 80 miles southeast of Pittsburgh, reported as United Airlines Flight 93 from Newark to San Francisco, a Boeing 757. The plane was carrying 58 passengers, two pilots and five flight attendants.

10:13 a.m. United Nations evacuates 4,700 from headquarters.

10:22 a.m. State Department, World Bank, Justice Department evacuate in Washington, D.C.

10:25 a.m. International flights rerouted to Canada

10:29 a.m. Second World Trade Center tower collapses

10:45 a.m. All federal buildings in Washington, D.C., evacuated.

10:46 a.m. Secretary of State Colin Powell cancels visit to South America, heads back to the United States.

10:48 a.m. Police confirm plane crash in Somerset County, near Pittsburgh, Pa.

10:53 a.m.: New York postpones today’s primary elections.

10:54 a.m. Israel closes diplomatic missions worldwide.

10:57 a.m. New York Gov. George Pataki announces the closure of all state government offices.

11:02 a.m. New York City Mayor Rudolph Guiliani calls on citizens to remain at home and announces evacuation of lower Manhattan.

11:18 a.m. American Airlines confirms the loss of both Flights 11 and 77. A total of 156 people were on the flights.

11:26 a.m. United Airlines confirms it was Flight 93 that crashed in Pennsylvania.

11:59 a.m. United Airlines confirms the crash of Flight 175.

12:00 p.m. United States closes border with Mexico.

12:04 p.m. Los Angeles International Airport evacuates because of its position as destination of two of the hijacked aircraft.

12:13 p.m. New York Stock Exchange announces U.S. markets will remain closed Sept. 12.

12:15 p.m. San Francisco International Airport, destination of one of the hijacked aircraft, is evacuated and closed.

12:15 p.m. FAA reports 50 remaining aircraft in U.S. airspace.

1:04 p.m. Bush, from Barksdale Air Force Base, in Shreveport, La., promises United States will punish those responsible and that the U.S. military is on high alert around the world.

1:27 p.m. Washington, D.C., declares city in state of emergency.

1:44 p.m. Pentagon announces two aircraft carriers will leave the U.S. Naval Station in Norfolk, Va., and head to the New York area and the East Coast.

1:50 p.m. Washington Dulles Airport closed until Sept. 12.

2:00 p.m. Canada suspended all major airline flights.

2:21 p.m. Fifty-three people reported injured in Pentagon crash.

… pa kljub temu taka dejanja ne opravičujejo takšnih grozodejstev nad civilnim prebivalstvom, v imenu nekogaršnje
svobode. Torej, če je zate Amerika simbol vsega zla, mar se
teroristi potem poslužujejo boljših variant od teh, ki si jih
naštel za Ameriko? Seveda, sedaj ko so na tapeti, se bodo nekateri spominjali samo slabih stvari, kot nekakšno opravičilo.
Komu in za koga? V enem prejšnjih postov, si prosil Boga, naj
pomaga Tommyju in Saši. Meni se pa zdi, da niti tebi ne bi njegova pomoč škodila.

S svojim agresivnim napadom na Tommyja nas želiš prepričati v svoj prav. Mene ne boš popolnoma prepričal, da so bili tile napadi opravičljivi zaradi “grabežljivih” borznih uslužbencev, bačnikov, trgovcev itd., ki so bili zgolj zaposleni, doma so
jih pa čakale družine, nekako tako kot povsod v razvitem svetu. Saj ne zagovarjam državnega aparata z Bushem na čelu, ki vodi politiko, kot jo pač vodi. Toda nestrinjanje z neko politiko
se ne more reševati zgolj s pobijanjem civilov. Ravno to pa
veje iz tvojega tegale besedovanja.

SVOBODA – vsak si jo predstavlja po svoje. Kolikor ljudi je na
tej Zemlji, toliko različnih pogledov na to, kaj je svoboda.
Zato mislim, da ne moreš napadati drugače mislečega o tem. Mar
je zate svoboda, če bi MORAL Tommy (in mi vsi ostali) misliti tako kot ti? Samo potem je to svoboda samo zate.

Glede na tale tvoj odziv lahko sedaj pričakujem rafal na svoj
račun. Toda nič ne de. Bolje da se srboritost izpoje na takihle
straneh, kot pa v realnosti. Torkova grozodejstva sem in bom obsojala, pa za kogarkoli ali kjerkoli v svetu bi že šlo.
Toliko!

Urša, si mogoče spregledala moj prvi odstavek ?

Urša, In mogoče tudi zadnjega ?

Urša pa jih ponovim samo zate:

……Nikakor se ne strinjam z pobojem in terorističnimi napadi, nasiljem nad človekom in vsemi podobnimi zadevami ki zadevajo magično besedo SVOBODA……….

Če je zate najvišja oblika svobode letenje v jekleni lupini, nebotičniki, WTC, borza ti nimam več kaj povedati.

In te štiri stvari ti lahko postaviš ob bok žrtvam nasilja povsod po svetu, ja Tommy zate res nimam več besed.
———-
Ja Urša zame je “povsod po svetu”, na celotni zemlji in če ti to ločuješ (na tvojo ljubljeno Ameriko in ostali svet) je to tvoj problem.

In nobena žrtev, ki je bila, je in bo ni vredna besed o pokojnini ki te čaka čez 10,15,ali 30 let, ni vredna nekega borznega indeksa, ni vredna delnice, ničesar v denarju,….

…….to veje iz mojega besedovanja, ker sem močno okritiziral borze, in vse denarne institucije, ki se ukvarjajo kako bodo rešile svoje natrpane riti, medtem, ko umira zaradi “NASILJA”, “LAKOTE”, “NESVOBODE”, “VERSKEGA FANATIZMA” veliko veliko preveč ljudi,
in to je najbolj moteče, mediji poročajo o padcu vrednosti dolarja, delnic, nobena borza pa ni izjavila, da bo pomagala svojcem, ki so izgubili življenje v WTC-ju.

To je moteče Urša, in ne govori neumnosti, da se strinjam z terorizmom in temi norci, raje si podrobneje preberi kaj napišem, očitno, ah,,,,, kaj čem govort če ne razumeš pač ne razumeš….

MIKE, se strinjam s tabo in tvojim odgovorom. Najhuje pri vsem je, da ima človek le malo upanja na kolikor toliko razumen odgovor Američanov. ( ali ni bilo lepo, ko je bil predsednik Clinton in je bila najhujša afera spolne narave?) Res je nepojmljivo grozno, kar se je zgodilo. In ravno zato sem mnenja, da bi morali Američani najprej počistiti pred svojim pragom: kaj le so delale silne obveščevalne in protiobveščevalne službe????!!!

Ponavadi rad kaj napišem, ne pa samo strinjanje. Toda tokrat Mike, moram reči, da se strinjam s tabo….predvsem z drugo vrstico…

Lep dan!

Jani

Prvič: zame Amerika ni “ljubljena” ali morda celo “obljubljena”
dežela. Nič nimam z njo in ona ne z mano! Ob tvoji oceni lahko
postavim ob bok svojo, ki je: tvoja osovražena kapitalistična Amerika s svojimi indexi.

Drugič: kaj mediji poročajo je njihova uredniška politika. se
ti ne zdi? Objavljajo tisto, kar jim prinaša dober rating.
Novice o borzah, trgovskih tokovih in grozodejstvih objavljajo
oni. Torej ne moreš govoriti, da nihče od borznikov ni ponudil pomoči. Morda tega niso objavili, ker imajo sedaj preveč drugih vročih novic. Če drugega ne, zakaj je bil napad in kdo ga je zakrivil. Praviš, da borza ni objavila, kako bo pomagala svojcem umrlih. Kdo iz borze? Si mar pomislil, da je celotna borza v WTC-ju šla v prah? Vprašanje je sploh, koliko NY borznikov je sploh še med živimi. Mislim, da je sedaj bolj važna fizična
pomoč reševalcev, če bodo našli kaj opreživelih, kot pa pomoč
svojcem. Pomoč svojcem pride v nadaljevanju. Kolikor pa sem že kdaj kaj prebrala (morda se ti bo to zdelo čudno) so Američani običajno znali poskrbeti za take ljudi.

Tretjič: vsaka smrt je boleča na ta ali oni način. Poleg skupinske tragedije, bodo tu še posamezne, ki jih ne boš videl
ne ti ne kdorkoli po TV ali drugih medijih. Toda, tisti, ki
ostanejo so na nek način prav tako žrtve. Pomisli, da prav
gibanje delnic, borze, cene nafte ipd. pomenijo za ŽIVE svojce
morda vprašanje obstoja, pa če se to sliši še tako kruto.
Ti, ki si očitno bolj razgledan, verjetno veš, da tam
posamezniki bolj oprerirajo z raznimi borznimi posli, kot
pa se to dogaja v Sloveniji. Koliko je ljudi, ki vse svoje prihranke vežejo ali na valuto ali z nakupom delnic itd.
Torej, padec tečaja (pa čeprav je zate to še kako grozotno) je lahko v veliki meri povzročitelj nadaljnjih tragedij
posameznikov in podjetij. V podjetjih pa so zaposleni ljudje, tudi svojci umrlih morda.
Kolikor je (po tvoje) grozno govoriti o raznih indexih in gibanjih tečajev v tem momentu, je to popolnoma življenjsko.
Za preminulimi vedno ostanejo živi, ki MORAJO, hočeš nočeš
živeti naprej. Če se gospodarstvo zaradi tekih norij sesuje,
lahko za sabo potegne nadaljnje žrtve, v smislu stradanja,
samomorov v brezizhodnih situacijah itd. Toda o tem bo
govora, ko bo prvi šok malo pojenjal.
Včeraj zvečer, ko smo se mi pogovarjali, je minilo zgolj 30 ur
po katastrofi. Kljub temu so skoraj vse države ponudile pomoč. Solidarnost deluje po vsej Ameriki in ni časa imenovati posameznikov ali inštitucij, ki so pristopili k pomoči.
Enostavno pomagajo kolikor in kakorkoli kdo more. Ti, jaz in
vsa vesoljna populacija pa lahko samo spremljamo, kaj bodo
mediji novega objavili (sli je še kaj preživelih, ranjenih,
pogrešanih), pa tudi o stanju na trgu, a ne?

Četrtič: nikjer nisem napisala, da mislim, da se strinjaš s
temi poboji. Ampak, da iz načina tvojega besedovanja VEJE
(se da nekako čutiti), da to na nek način odobravaš. Preberi
si še sam, s kakšno ihto si napadal Ameriko, borzo itd.
Morda ni bilo tako mišljeno, toda če pa ne razumem, pač ne razumem, a ne?

No toliko! Napisanega je veliko. Toda, če ne boš razumel,
pač ne boš razumel!

Vse, ki ste se odzvali na moje mnenje.

Število prebivalcev na planetu Zemlja narašča, ob tem ugotavljam, da revni ljudje
nimajo oziroma nimamo enakih pravic kot bogati in to iz enega preprostega razloga, zato, ker so oziroma ker smo se rodili revni.

Ne trdim, da se je s tem napadom revščina na svetu zmanjšala, ampak človeštvo je bilo vsaj opozorjeno, da imamo vsi ljudje oziroma vsi narodi enake pravice neglede na socialni položaj in da se moramo vsi prizadevati, da se bo revščina v svetu zmanjšala. Mislim, da so vojne in takšni napadi posedica slabega socialnega položaja določenih ljudi oziroma narodov.
Predvsem pa se morajo tega zavedati ZDA kot gospodarska najmočnejša država sveta.

V ZDA živi okoli 64 milijov ljudi in od tega jih je recimo umrlo okoli 20 000, kar je za tako velik narod zelo malo, se vam ne zdi.
Ali veste, da v včasih v kakšni nesreči ali naravni katastrofi umre dosti več ljudi.

Lp od žive prebivalke planeta Zemlja Irene Verdinek

Pa ti si nora !
Samo upam , da ti nikoli ne bo uspelo prilesti na tak polozaj , od koder bi lahko clovestvo na tak nacin opozarjala na socialne razlike !!!!
Mene prizadene ze , ce vidim povozeno macko , o tej tragediji , ki je bila povzrocena po volji ljudi , ki ni bila naravna katastrofa ( te te ocitno bolj prizadenejo ) pa sploh ne morem trezno razmisljati. Je prevec onkraj cloveskosti !

Nima veze, pa vseeno. Da ne bo dezinformacij. Borza ni bila porušena in noben borznik ni umrl, ker pač newyorška borza ni v WTC-ju ampak nekaj sto metrov proč na Wall Streetu.

Babja logika!

To je moje mnenje in pravico imam do njega.

Irena Verdinek

To z logiko nima nič skupnega.

Irena Verdinek

Urša,
te kar predobro razumem, in tvoje besedičenje o tem, da o teh osebnih tragedijah ne bomo nič izvedeli, je zopet, prehitro. Včeraj je ravno na radiu Gama MM govorila Slovenka, ki je v New Yorku in povedala, da vsako minuto objavljajo, zgodbe preživelih, tragedije preminulih in lahko mi verjameš, da že snemajo filme, tako da bomo zelo hitro izvedeli precej osebnih zgodb in tragedij.

Napadal pa nisem Amerike, ampak Gospodu Tommyu zastavljal vprašanja o Svobodi, o pojmu svoboda in sem mu valjda dal za primer njegov Ideal, ki sploh ni tak ideal kakršnega si on predstavlja da je.

O borzi pa itak nebi govoril….sem že vse povedal,

In nikakor se ne strinjam z nobenim nasiljem nad komurkoli in naj ti bo to že enkrat jasno….

Govoriti o plemenski skupnosti se mi zdi nekoliko inferiorno in zelo podcenjujoce. Teroristi so brutalni sodobni vojscaki neke ideje, ki jo postavljajo nad vrednost svojega zivljenja. Prepricanost v svoj prav in v inferiornost drugega naroda pa jim da obcutek, da so njihova dejanja opravicljiva, junaska, obcudovanja vredna. Saj si jih tisti, ki so jim bila storjena, vendar zasluzijo!

Zapiciti pa se je treba ravno v te obcutke super in inferiornosti do drugih narodov. Ocitno taka obcutja niti pri Slovencih niso redka (ah, ti Americani s svojo politiko, ti nesramni Hrvati, nevzgojeni Srbi, nacisticni Avstrijci). Vprasati se moramo, koliko te reakcije ne izhajajo iz nase lastne negotovosti in neprepricanosti vase, v svojo identiteto… Ce clovek ni samozavesten, mu vliva obuctek moci, ko zali druge. Ce clovek ni individualist in ni samozavesten, ga strogo hierarhicno suicidalno treniranje izpolnjuje, dusevno, je mocan, ker ima moc nad tolikimi zivljenji, je pomemben, ker bo junak… V solah je treba uciti otroke spostovanja do drugih narodov. Res, da je reakcija ljudi, ko vidijo tako grozoto, mascevanje, sla po vojaskem odreagiranju. Pa je upraviceno? Na slepo udariti iz besa zaradi ranjenosti? Ali iz sovrastva, ki tli v politicnih trenjih med vzhodom in zahodom?

Halooo … ne se kregat !!! malo strpnosti ne škodi … samo spomnite se pred desetimi leti, ko smo bili mi na robu vojne … kako zelo enotni smo bili …

Vsak ima po svoje prav … Mike govori o situaciji na svetu na splošno ( s čimer se globoko strinjam !! ), Urša pa o dogodku v NY (kar se tiče situacije na NY borzi in drugih borzah po svetu, pa kaj bo vse to dolgoročno potegnilo za sabo … tudi s tem se strinjam)

S torkovo katastrofo v Ameriki se svet pač ni ustavil … vrti se naprej in mi moramo živeti naprej … še vedno bo v Afriki vsak dan umrlo na tisoče ljudi .. za aids-om, pa lakoto … v Aziji bodo ljudje še vedno izkoriščani (s strani ‘razvitega sveta’ ) in zahodnjaki se svojemu lagodnemu načinu življenja zaradi te nesreče pač ne bodo odpovedali …

Moje mnenje …. kljub tej katastrofi ne verjamem, da se bo mišljenje večine zemljanov kaj prida spremenilo … onesnaževanje se bo nadaljevalo, prav tako izkoriščanje šibkejših … najhuje pa se mi zdi, da si tisti ‘tretji svet’ … kjer živi ogromno ljudi , nekako želi priti na nivo življenja, kot ga živijo države v ‘razvitem svetu’ ( in kdo bi jim zameril ) … pa tako lepo je živeti v stiku z naravo .. in z ljudmi, ki imajo radi tebe in ne tvoje denarnice …

Lep dan vsem , Barbara.

Mislis Jani, da moskih, ki bi tako razmisljali, ni?

Sicer pa, Irena, zanima me, kako bi razmisljali, ce bi med umrlimi bil vas sin, vasa mati, vas brat? Ljudi bi se vedno ostalo na svetu zelo veliko…

In ce povzamem vaso ne-logiko: zakaj bi iskali zdravilo proti AIDS-u, saj bo samo ocistilo zemljo prenaseljenosti in bomo zdravi lahko lazje zadihali? Saj nas je tako prevec na zemlji….

Saj še kaj drugega nima! Pa je!

Radia Gama MM ne lovim in zato tudi ne poslušam!
Glede zadnjega: če tako praviš, bo že držalo in ne vidim
vzroka, da ti ne bi verjela.
Sicer ima pa Barbara prav – ne bova se kregala, OK?
Lp

New Report

Close