Najdi forum

Daj Irena Verdinek no, noben človek – pa naj bo ne vem kakšne nacije si ne zasluži takšnih grozodejstev.

Mislim čisto tako kot ti!

Forumci!

Jest bi vam tako opisal to situacijo v Ameriki. Kar se zadeva zgodovine so bili Američani do sedaj največji morilci na svetu le da so to znali lepo politično prikriti in se prilizniti nazaj ljudem in pa državam, katerim so prizadeli katastrofo. Če pogledamo Vietnam so bili oni glavni krivci, če pogledamo Hirošimo in Nagasaki so bili oni krivci…Če pa pogledamo Irak in Iran se jim gre zgolj le za nafto in za nič drugega, v Srbiji so opravili NATO napade ampak tudi tukaj se je šlo tudi za urjenje ameriške avijacije…. Gremo se upršati koliko nedolžnih ljudi je umrlo v Iranu in Iraku? Koliko otrok se je rodilo z genskimi napakami. In te nedolžni otroci nikoli ne bodo mogli normalno zaživeti (vse zaradi pohlepa po nafti). Da se pa razumemo so naredili tudi dobre stvari vendar se vsa dejanja med seboj prekrijejo. Učeraj ko se jim je zgodil ta incident pa so najbolj bogi na svetu. Da nebi mislili da sem pristaš terorističnih napadov lahko samo povem, da mi je iz srca žal civilistov, ki so ranjeni in nedolžnih ljudi, ki so morali umreti zaradi “političnih nasprotij”. Ni mi pa žal ameriške politike in vlade, ker so skozi zgodovino vedno igrali vlogo nekakšnih policajev in so bili 100%, da jim noben nič ne upa narediti in, da se jim noben ne upa postaviti po robu. Očitno so se motili in to so jim tudi dokazali. Zadeli so jih direktno v srce ZDA, in mislim, da so s tem mislili več kot resno opozorilo naj se nehajo igrati z drugimi ljudmi in dražavami. Žal mi je tudi, ker takoj obsojajo Islamske države.Res je da je večina teroristov islamske vere “tudi sam pripadam islamu” vendar ne morejo brez kakršnih koli dokazov trditi “ja to ste pa vi naredili”!!!!.Obnašanje Palestincov učeraj pa kljub temu da sem musliman komentiram kot negativno dejanje.Razumem jih, da so bili veseli saj so tudi ljudje bili med njimi, ki so izgubili starše, brate in pa sestre s strani Američanov, vendar če so bili veseli bi to lahko ohranili v svojih srcih in nikakor tega kazati navzven. Čeprav če se dobro spomnimo, ko so Amerikanci napadli Irak so se Američani po ulicah veselili in hvalili ameriško vojsko. Kakor koli že lahko samo še povem, če bodo Američani nespametno nazaj vračali udarec bo definitivno prišlo do 3. svetovne vojne, sploh pa če bodo napadli nedolžnega. Še enkrat pa ponavljam, da mi je žal vseh žrtev in bom molil za njih, kar se zadeva pa politikov in njigovega sistema vodenja države mi jih ni pa čisto nič žal.

Stari, se pridružujem tvojim besedam, res si lepo povedal!

Ja in to “en” teliček…. Moja žena noče jest’ telečjega mesa, zato ker se ji ta žival tako smili……

Za razmišljanje….. tole tvoje pisanje…..

Lep pozdrav!

Jani

“In the City of God there will be a great thunder,
Two Brothers torn apart by Chaos,
while the fortress endures,
the great leader will succumb.
The third big war will begin when the big city is burning”

– Nostradamus, 1654

Zraven pa še ena morbidna igrica:

http://www.angelfire.com/games4/wtc/

Tvojega posta sploh ni mogoce razumeti narobe !
In se ob tem zgroziti !
A lahko pojasnis , komu so vsi ti pobiti ljudje , ki mimogrede imajo doma druzine , otroke , zelje po lepsem zivljenju , komu so ti kratili pravico do lepsega zivljenja in s cim ?
A je tale mnozicni pomor pripomogel k zmanjsanju svetovne revscine ?
Ne morem se prisiliti , da bi ti zazelela lep dan !

Maca, motis se o reakciji Srbov. Kolikor so bile dane izjave mimoidocih njihovi TV, so vsi socustvovali s civilnimi zrtvami. Ceprav so nekateri priznali, da so celo veseli (ti so bili redki), vendar pa so bili mnenja, da to ne bi smel biti razlog za kaksno proslavljanje, saj je veliko ljudi umrlo in to pomeni hudo nesreco.

Nisi za pobijanje nedolznih ljudi, vendar pa so si to zasluzili?!!! Da, med nami so ljudje, ki s tabo delijo taka mnenja. Se vec, zdi se jim opravicljivo, da za neko idejo ubijejo tisoce ljudi (ja, strinjajo se, da je to grozno, samo je pa potrebno, da bi dosegli to ali ono). Malo fanatizma in tako razmisljanje, kot je tvoje, pa je clovek agresivni terorist. Ravno zato, ker niso tako redki ljudje, ki razmisljajo kot ti, vojne verjetno ne bodo nikoli izumrle… prav tako pa, ko je ze kazalo, da bodo bolj humane in usmerjene le na vojaske cilje, pri cemer bo civilistom prizaneseno, se izkaze, da temu ne bo tako…

Bravo! Ni kaj dodati…
Pozdrav
Angel

Čakaj malo! Čemu ali komu je zdaj namenjen ta “bravo”?
Žal, ne razumem dober!
Aja, angeli so dobri in slabi. Upam, da si ti tadober in da
si mislil dobro. Sicer si oni drugi!

Mah, ne vem. Polno ljudi srečavam, ki pravijo, da je am. prav, da se jim je to zgodilo. ne štekam. Ko je Nato bombardiral Srbijo, jim je prej 100x rekel, naj popustijo, pa niso hoteli. Pol so pa dobili svoje, z minimalnimi žrtvami, pol so bli pa hude žrtve zahodne zarote. Ne vem, no. Pa da me ne boste narobe razumeli, imam tudi srbsko kri v sebi in zato mislim, da poznam mentaliteto.
Pri am. je hecno to; z WTC-ji povsod po svetu kažejo na nek kapitalizem in denar (kao kok so kul, ker lohk tok dnarja vržejo v tako veliko in “lepo” stavbo) – nič čudnega, da so potem tarča! Po moje bi morali biti maksimalno zavarovani, ampak proti kamikazam itak ne morejo nič…
Aja, nekdo se je obregnil, da sem ponoči gor – pač ponoči delam. Sori, če sem dala v eni noči 3 poste. Nisem vedela, da ne smem :)))

Tisti “Bravo” je bil namenjen Nosterdam-u in Liftmaster-u, da se razumemo. America attack je pa totalna katastrofa.
Pozdrav
Angel

Poslušala sem mnenje psihiatra, psihoterapeuta z imenom Morelli o psihološkem profilu terorizma:
“Teroristična nazadnjaška miselnost je usmerjena v videnje Amerike kot Satana. Gre za ekstremizem, fanatizem, plemensko nezrelo razmišljanje, ki ima edini cilj, da dokaže, da imajo prav oni. To so ljudje, ki se niso razvili, ostali so na ravni plemenske skupnosti. To bomo morali razumeti in jim pomagati, da napredujejo.”
Hm, moram reči, da mi je bil ta opis zelo všeč. Pravzaprav samo tako je moč razložiti, kako so se bili sposobni tako nonšalantno in predrzno lotiti ljudi. Napadli so simbole Amerike in ljudje so jim malo mar. Ni čudno, saj komaj čakajo, da njihovi lastni sinovi odrastejo, da jih bodo lahko plemenito žrtvovali za dokazovanje svoje (pre)moči, kot bodoče kamikaze.

Ja, med žrtvami je bilo pravzaprav veliko ne-američanov,
ogromno Japoncev, Italijanov itd.
Bush pa se mi je že od samega začetka zdel čuden, ker je toliko omenjal ojačanje (protinuklearne) obrambe. Zdi se mi prestrašen in nič drugega. Ne zdi se mi strateg, diplomat. Sicer res nimam ogromno pojma in znanja, to je le moj občutek.
Vsekakor pa se mi zdi, da bomo zelo presenečeni, ko bo jasno, kdo je bil glavni terorist v tej zadevi. Spomnim se nekega članka izpred nekaj let, ki ga je spisal Viktor Gerkman o prihajajočem
“črnem-zlem” človeku, ki bo hotel vladati svetu..govoril je o rumeni rasi. Kdo ve..

Veš kaj je meni grozljivo? To, da se lahko na tej točki zgodovina zasuka na način, da bomo res lahko le molili, ker drugega nam ne bo preostalo.

Tarča so, ker jim nekdo ne dovoli več, da bi mislili, da so nedotakljivi. Dokazali so jim, da kljub “pripravljenosti”, se je sredi belega dne, pred očmi ljudi, zgodil največji napad vseh – mirnih- časov. To je grozljivo opozorilo neke “sile” (po mojem gre za posameznike,skupine iz več držav), ki je očitno tako močna kot Amerika.
Kako bo Amerika reagirala? So že povedali. To je vojna.

Gospodu Tommyu

da te malo MIKE replicira našopirjeni govornež

>Mike,
>najbrz tega ne bos razumel, a tvoje sporocilo je blizje idealom >tistih, ki so ubijali, kot tistim, ki so danes umrli za svobodo…

Moje ideale ti lepo pusti pri miru, ker so precej skregani s tvojo imperialistično denarno ideologijo. Nikakor se ne strinjam z pobojem in terorističnimi napadi, nasiljem nad človekom in vsemi podobnimi zadevami ki zadevajo magično besedo SVOBODA, očitno si že pozabil kaj sploh pomeni ta beseda, drugače bi bil presneto tiho.

Je zate svoboda, na kak način so Američani naredili Ameriko s pobojem oz. kar uničenjem indijanske civilizacije.
Je zate svoboda, da svojo moč sproščajo in to še danes nad narodi, ki nimajo takega orožja kot oni.
Je zate svoboda, da postavljajo velike tovarne v nerazvitem svetu in izkoriščajo ljudi do onemoglosti
Je zate svoboda, da skrbijo le za svoj lep ugled v svetu in na ta način zatirajo marikatero pleme, ljudstvo.
Je zate svoboda, da še danes v ameriki prečudoviti Ameriki ubijajo, preganjajo črnce in drugobarvne ljudi.

Mislim, da zelo slabo ali celo premalo poznaš zgodovino, da bi lahko govoril o besedi svoboda, prej bi jo jaz označil kot razpuščenost pod krinko.

>Morda imam drugacno perspektivo glede tega zato, ker zivim v >Svici. Tule so na borzi prakticno vsi. Uzivajo vecjo svobodo in >morajo posledicno bolj skrbeti za svojo prihodnjost (vkljucno s >pokojnino). Zasebna lastnina je sveta in ni matere drzave, ki bi >plenila vsepovprek, da bi lahko zavarovala lene in >neproduktivne, predvsem pa neprilagodljive in zajedljive.

Zasebna lastnina je sveta krava, ker najbrž ne veš da ima manj kot 25 ljudi bogastvo, ki ga nima ostalo prebivalstvo zemlje. In da nekateri na zemlji ne vedo in to ne po lastni krivdi, kaj bodo dali v usta ta trenutek, ne pa da bi mislili na pokojnino.

>Nic namrec ne simbolizira te najvisje oblike svobode bolj kot >letenje, neboticniki, WTC in borza – stiri stvari, ki so bile danes >na udaru.
>Tommy

Če je zate najvišja oblika svobode letenje v jekleni lupini, nebotičniki, WTC, borza ti nimam več kaj povedati.

In te štiri stvari ti lahko postaviš ob bok žrtvam nasilja povsod po svetu, ja Tommy zate res nimam več besed.

New Report

Close