Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Hude težave

Hude težave

Spoštovani.pišem
Imam hudo težavo. Meseca marca sem dobila šćitnik za zobe-gumijasta opornica. Ponoči zaradi njega očitno ne morem dobro zapirati ust, zaradi cesar je v nocnem casu sluznica izredno izsusena. Kmalu za zacetkom nosenja me je zacel izredno peci jezik. To sedaj traja ze par mesec, jezik me vedno bolj boli in pece, izredno je oblezen in na sredini je veckrat velik rdec madez. Po ustih se mi delajo ranice, ki so na slikah (poslane v Vaše zasebno sporočilo)…najprej so na njih neke bele male oblogice, ki grejo dol takoj ko se jih z nohtom dotaknem. Ranice se zacelijo, a se cez nekaj dni spet naredijo nove. So pa popolnoma neboleče. Jezik ostaja pekoc in bolec. Ponoci pa se skoraj vsako noc zbujam z izredno izsuseno sluznico. Podnevi imam sline dovolj. Poskusala sem z zajbljom, sinteticno slino, zdravnica je dala gel proti glivicam…nic ne pomaga…po gelu me je jezik samo se bolj pekel. Se scetkam se tezko ker me zge vse po pasti..tudi dlesni so obcutljive postale na scetkanje. 14 dni nazaj sem nehala nositi scitnik, jezik me manj peče, a ranice se še vedno delajo. Jezik pa spet postane pekoč in boleč, če jem kaj suhega -kruh npr. Najbol me zanima kaj so te ranice po ustih (afte zagotovo ne..tudi bolijo me ne cisto nic). Delajo pa se vedno na notranji strani licnic. Je mozno vse to kar se dogaja…res posledica te izsusenosti ponoci?? Padca imunskega sistema-bila sem izredno pod stresom pretekle mesece??

Šla sem tudi na ORL pregled samoplačniški, kjer je rekel zdravnik da pač ne ve kaj je to, da naj grem na stomatološko. Pogledal me je na hitro, razen zadebeljene sluznice v nosu vse dokaj bp. Glasilke ok, rahlo komaj pordelo žrelo. To je vse.

Naj omenim tudi, da me tišči v predelu pod adamovim jabolkom (bolezni ščitnice izključene, ker me je bolelo že lani in so naredili preiskave, potem je bolečina v tem predelu nehala in se sedaj spet pojavila). Zlasti zjutraj sem hripava in sem tja me draži na kašelj. Dviganja kisline nimam, peče me nič, jemljem pa zaradi neke druge bolezni (ne preveč kisline) Emozul 40 mg že leto dni (gastroskopija delana oktobra 2015 bp).

Najbolj me dejansko skrbijo te ranice….slike Vam bom poslala na zasebno spročilo. Gre lahko za kako bakterijsko / virusno okužbo? Nosim tudi delno protezo-občasno, sicer že skoraj leto dni, težave pa imam le zadnji 3 mesece-z ranicami, pekočinami.

Najlepša hvala za Vaš odgovor.

Spoštovani,

rdeče madeže bi jaz raje imenovala odrgnjena področja in ne ranice, saj ni prekinjena sluznica in ne opisujete krvi. Lahko so rezultat suhosti (odmrle celice se posušijo in hitreje luščijo) ter dotikanja gumijaste opornice. Tudi pekoč občutek je iz istih razlogov. Stres pa vse le še poslabša,

Prav tako imate zaradi stresa očitno preveč želodčne kisline in njen refluks navzgor do grla kljub jemanju Emozula. Posledica je jutranja hripavost in draženje.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close