Najdi forum

huda zelja po sladkem!

Lep pozdravček vsem!
Problemov z odvečnimi kilogrami sicer nimam od nikoli…..se mi pa dogaja nekaj drugega.
Že nekaj mesecev se držim paleo diete in sem redno telesno aktivna in počutim se super!
pred kratkim pa sem bila v hudo hudo stresnem odbobju najmajn mesec dni! skori me je pobralo 😉 hehe…
uglavnem…svoje diete sem se vseeno dokaj držala, aktivnost sem morala zaradi časovne stiske zelo zmanjšati, ampak kakšne večje škode ni bilo!
Razen……sedaj ko sem ven iz tahujšega….mi moja psiha narekuje naj kar jem in jem čokoladice pa sladoled, rogličke,….uglavnem samo sladko!! kar mi niti najmanj ni podobno, saj tega prej sploh nisem nucala!!
Kako naj se rešim tega!! kako naj pridem nazaj na stare tirnice!!???
Zdi se mi, da da mi paše tako, zgolj zaradi nekega poststresnega odbobja!!
Ali se še komu dogaja kaj takega?
Kako se vi ubranite želje po cukru?

Mene je zaneslo v cuker hkrati z depresivno epizodo … Sladkor glede na to, kako se presnavlja, na možgane deluje kot droga, hitro zbudi občutek zadovoljstva in zato nam prija, sploh ko gre kaj drugega narobe ali ko smo pod stresom, kot si bila ti.

Pri meni je bila potem stvar odločitve. Če me res zamatra kaj sladkega, si naredim ovsene kosmiče, osladim z medom, zraven dam mlete mandlje, lešnike, rozine, malo kakava …. Dobro me potolaži tudi sadje. Trenutno me bolj matra slano – imam nizek pritisk in v takem primeru slane stvari kar pašejo, seveda me pa nese ravno v tisto, kar je čisto nezdravo in kalorična bomba – čips. Katastrofa, res. Občasno se zgodi, da grem prav ekstra v trgovino po nekaj slanega, tako me muči.
Zberi vso svojo voljo, sladke stvari nadomesti s čim bolj zdravim, odredi si tudi količine – recimo ena vrstica čokolade na dan in konec.

Bom kar prekopirala: Meni pomaga yerba mate, zeleni čaj in zelena kava – so tako grenki, da nimam več želje po sladkem 🙂 pa si zobe umijem in ni mi treba nobene čokolade 🙂 Sem pa slišala, da je na začetku bolje jesti mastno namesto sladkega (npr. kokosovo olje kar z žličko!), in po npr. 1 mesecu prenehati, potem pa že gre, lahko sploh pozabimo na sladkor 🙂

New Report

Close