huda psihoza
Pozdravljeni!
Sem Sanja ki že več kot leto dni doživljam psihozo! Moji znaki od začetka so bili:OBČUTEK DA SEM NEKAJ POSEBNEGA, DEPRESIJA, SAMOMORILNI NAGON, PRISLUHI, BRANJE MISLI DRUGIM LJUDEM, SUMČAVOST, TESNOBA, ZASKRBLJENOST, DOSTI JEM IN SPIM, VSE NEPOMEMBNO, ZAPIRANJE VASE, RASTRESENA, TEŽKO ZAUPAM, NE MARAM V DRUŽBO, ZDI SE MI DA DRUGI GOVORIJO O MENI to so bili pogosti znaki!
Ti znaki so se začeli pojavljat lani(2000) v septembru! Obiskovala sem psihiatra ki mi je predpisal tablete Rispendal in Cipramil! Decembra sem šla v Mladinski odd.v Ljubljani. Tam so me pozdravili, da sem lahko normalno živela!Domov sem prišla junija! PRISLUHE IN PREGANJAVICO še imam vedno čeprav si dopovedujem da to ni res! Zdaj s tem živim dokaj normalno!
Danes sem od psihiatra dobila knjigo SKRIVNOST MOŽGANSKEGA ČIPA! Ko sem prebrala knjigo-strip sem mislila da berem svoj dnevnik! Tablet od julija več ne jem ampak se počutim full super!
Zanima me od kod prihajajo psihoze-vzrok? ((prisluhi)Pa ni to moja domišlija ali moje mišljenje)
A bom lahko imela otroke?
A BO TO KDAJ MINILO?
KJE LAHKO KAJ VEČ O TEM IZVEM?
KJE LAHKO SPOZNAM LJUDI, KI SO TO ŽE PREŽIVELI?
Hvala Vam!
P.S. Ne rečite mi naj nazaj jem tablete, ker ne pomagajo!!!
P.S.S. ČE KDO PREŽIVLJA TO ALI KAJ PODOBNEGA NAJ MI PROSIM POŠLJE e-POŠTO IN MI KAJ SVETUJE, POVE IN SEVEDA MU JAZ LAHKO SVETUJEM KER SEM MARSIKAJ DALA SKOZI!!!!
Spoštovana Sanja,
marsikdo noče opustiti prijetnih doživljanj, ki jih nudi drugi logični sistem, ki mu pravimo tudi psihoza, ali pa se navadi razmišljati v obeh.Mnogi umetniki so iz prividov, prisluhov ib blodenj črpali inspiracijo za svoja dela, vendar ja za uspešno , polno življenje te pojave čimbolj omejiti
Po statistiki bi imeli vaši otroci 16% možnosti za razvoj podobnih težav, tveganje je seveda treba odgovorno sprejeti( tudi otrokov oče mora soglašati).
Prisluhi in blodnje lahko celo minejo brez zdravljenja ( t.i. spntana remisija), vendar je ta možnost odvisna od vzrokov za psihozo ,starosti osebe pri kateri se je pojavila,družinske obremenjenosti itn., vendar bi vam svetoval, da se na tako možnost ne zanašate preveč in se svojim psihiatrom raje pogovorita o kakšni drugi kombinaciji zdravil, takšni,ki vas ne bodo motila in vam bodo prinesla učinek, ki si ga boste vi želeli.
Prvi vir informacij bo vaš psihiater, če sta ” skregana” pa kateri drugi, če razumete angleško boste izčrpne podatke dobili v Synopsis of psychiatry Kaplan&Sadock.
Ljudi, ki so težave , podobne vašim že preživeli boste srečali v skupinah, ki jih imajo “Šent”,Ozare”,”Altra” in Paradoks”.Njihove telefonske številke dobite v telefonskem imeniku.
SANJA ŽIVJO! VERJETNO SE NE POČUTIŠ VSAK DAN TAKO KOT PIŠEŠ!
PREDLAGAM TI, DA SVOJE MISLI PREUSMERIŠ V KAKŠNA DEJANJA ALI HOBIJE, KI TE ZANIMAJO,MOGOČE, DA GREŠ NA SPREHOD PO GOZDU, NABIRAŠ GOBE,KOLESARIŠ -SKRATKA ANIMIRAŠ SAMO SEBE!
VERJETI MORAŠ SAMA VASE, V SVOJE ZNANJE, PREPRIČANA MORAŠ BITI, DA VSE KAR NAREDIŠ JE DOBRO! PROBAJ MISLITI NA STVARI BOLJ Z VESELE STRANI ,MISLI POZITIVNO, VESELI SE VSKEGA DNE, KI JE PRED TABO! DRUŽI SE S PRIJATELJI IN JIH IMEJ RADA KOT MORAŠ IMETI TUDI SEBE RADA! JAZ MISLIM, DA TI BO USPELO, ČE BOŠ LE SAMA HOTELA??!!
POZDRAV MATEJA