HSG
Jaz sem bila na posegu pred dvema letoma. Pravijo, da naj bi bil to popolnoma rutinski poseg. V bolnico sem prišla zjutraj kjer so mi naredili HSG in morala v bolnici ostati do 18 ure. Vmes so mi merili temparaturo . Dobila sem spasmeks tableto proti krčem. Poseg je trajal 10 min vendar je bilo tako boleče, da se mi je skoraj zmešalo. Imam namreč okvarjene jajcevode. Na srečo sem imela s seboj ketonal tablete tako, da sem si z njimi lajšala bolečine. Zjutraj ko sem vstala nisem morala normalno hoditi, temparaturo sem imela skoraj 40. O reakciji sem obvestila ginekologa, ki me je takoj poslal v bolnico. Diagnoza: močna sepsa. V glavnem groza. V bolnici sem morala ostati 15 dni, kjer so me zdravili z antibiotiki.
Na ponoven HSG sem morala po dobrem letu. Straha se nisem in nisem morala otresti. Ginekologu sem tudi povedala, da če bom zbolela tako kot prvič ga bom tožila in dala v časopis. Vendar drugič niti približno ni bilo tako.
Lahko povem tudi da sem dobila domov antibiotike .
Upam da boš poseg lepo prestala.
Eva
Pozdravljena , na HSG – ju sem bila 3 leta nazaj , res je boli .Tudi bolniski stalez 3 dni je skorajda nujen , ki ti tudi pripada .
Potrebujes pa napotnico od svojega ginekologa , v stari porodnisnici ( vhod je zadaj ) se pa narocis . Za domov dobis antibiotike za tri dni katere res tudi vzami , ker so z namenom .
Naj te nekdo pocaka ker bos potrebovala prevoz , ne pocutis se najbolje ko si gotov – potem pa domov in RES pocivaj .Vse bo dobro .
Le pogumno