Najdi forum

Drage forumke pozdravljene !

Pisale ste že enkrat o preiskavah HSG pa me zanima, če ima kakšna od vas izkušnje z porodnišnico Postojna. Ali v tej bolnišnici tudi dobiš sredstvo proti bolečinah pred postopkom in po postopku za morebitna vnetja in če dobiš naslednji dan bolniško in če vam ni težko mi na kratko napiše, kako poteka ta postopek ?
Prosim, če ima kakšna izkušnje naj mi nujno odgovori, saj imam HSG že v četrtek.

Hvala za odgovor.

Klara

Pozdravljena,

v PO sem bila pred štirimi leti in pol na HSG in LPSC. Oboje so mi delali istočasno. Moram reči, da sem bila zelo zadovoljna. Kolikor se spomnim, je potekalo takole:
prvi dan sem imela pogovor z anestezistko, kjer sem morala podpisati izjavo, da se strinjam in da sem seznanajena z eventuelnimi posledicami. Naslednji dan zjutraj sem imela pa poseg pod popolno narkozo, opravil pa ga je dr. Merlo. Ko sem se proti večeru na intenzivnem oddelku zbudila iz narkoze, nas je vse pacientke prišel pogledat in vsaki namenil nekaj besed (poleg so bile tudi porodnice po carskem rezu). Bil je zelo prijazen in mi povedal, da naj me nič ne skrbi, ker je vse v redu. Naslednji dan po posegu sem odšla domov. Na odpustnici so predlagali še en teden bolniške, po bolniške liste pa sem šla k svojemu zdravniku. Če te zanima še kaj več, sporoči. Zdajle sem v službi in nimam opisa postopka in bolniških listov pri sebi, lahko jih pa doma pogledam in ti jutri sporočim.

Hvala za odgovor, toda mislim, da bodo meni delali le HSG, tako piše na napotnici. Mislim, da se to dela brez narkoze, tebi so vejetno delali vse skupaj HSG in laparskopijo. Zelo si prijazna za napotke, toda bolj me zanima sam HSG, ker sem pač slišala iz neuradnih virov, da ti v postonjski bolnišnici ne dajo nič protibolečinskega pred in po samem postopku.

Klara

Pa še nekaj iz firbčnosti bi te vprašala a si potem takoj zanosila ?

Hvala

Oprosti, včeraj sem te malo zavedla. Skupaj so mi delali histeroskopijo in laparoskopijo, HSG pa že prej. To sem ugotovila včeraj doma, ko sem gledala izvide. Zato sem jih prinesla danes s seboj. Ne spomnim se, da bi mi dali kaj proti bolečinam, ampak mene ni nič bolelo. Poseg so deleli isti dan, ko sem prišla, naslednji dan pa sem odšla domov. Malo dlje je trajalo, kot pa navadenn RTG.Slike sem odnesla s seboj. Vse je bilo OK, čeprav so bili jajcevodi slabše vidni in sem zato morala še na LPSC in HSC.Meni se ni zdelo nič posebnega in naslednji dan sem že lahko šla v službo.
Če te zanima še kronologija dogodkov: februarja 97 sem imela HSG, maja 97 LPSC in HSC, julija pa prvi IVF postopek, ki je bil uspešen in mali je star že 3 leta in pol.
Le pogumno!
Oprosti še enkrat za včeraj, doma sploh nisem mogla do računalnika, ker ga je mali zasedel.
Če te še kaj zanima, sporoči, izvide imam s seboj.

Oprosti, ker te gnjavim, toda rekli so mi , da grem lahko še isti dan domov, ti pa praviš, da si šla šele najslednji dan , ali pa si se zmotila.. No sicer je lahko sedaj drugače, minilo je že 4 leta od tega.
No jaz sem bila tudi pred 4 leti natančno decembra 1996 na HSG toda v drugi porodnišnici in ne v PO, tam so mi dali nekaj za bolečnine v žilo , ostala sem tudi v bolnišnici še naslednji dan. Januarja 97 sem bila že noseča in moj sonček je imel oktobra 4 leta. V upanju, da bo tokrat enako kot prvič se že veselim.

Hvala na tvojem obširnem odgovoru !

Samo nekaj me zanima. Zakaj moraš pa še enkrat na HSG? Jaz sem šla samo enkrat (leta 97) in sem zdaj v 24. tednu (spet po IVF), pred postopkom pa nisem imela nobenih dodatnih preiskav. Ja, glede HSG pa: lahko, da se je od takrat kaj spremenilo, ampak domov sem šla naslednji dan (piše na odpustnici). Mislim pa, da če boš hotela, ti bodo dali tudi kaj proti bolečinam.

Ne vem, ginikologija mi je kar dala napotnico, glede na to, da sem takrat zaradi različnih vnetij imela neprehodne jajcevode (konec leta 96) so mi to odpravili in sem takoj po tem zanosila. Verjetno je ginek. mnenja, da bo spet tako… ne vem res.
Kolika pa je čakalna doba za IVF (srčno upam, da mi tega ne bo potrebno) in kakšne razloge moraš imeti za ta postopek in kakšne preiskave so še pred tem. Mi smo že opravili spermiogram (b.p.) Zdaj pa še HSG jutri.

Če si za IVF samoplačnik, potem čakalne dobe ni (vsaj v Postojni, kjer sem bila na postopku, je tako), za LJ in MB pa ne vem. Pri nama spemiogram ni bil v redu, zato smo šli na IVF/ICSI. Drugih preiskav pred postopkom razen HSG, LPSC in HSC nisem imela. Edino prolaktina imam v krvi preveč, zato sem morala jemati tablete.
Mislim, da bo pri vas šlo brez IVF, tako kot prvič. Veliko sreče!

Pozdravljene!
Imam en odgovor in nekaj vprašanj, na katera, upam, mi boste lahko odgovorile vse, ki ste bile na ivf (in opažam, da je takih primerov ogroomno!).
1. na slikanju sem dobila nekaj ( ne vem kaj!)proti bolečinam (v žilo) in to je bil razlog za prenočevanje v bolnici. drugače greš lahko domov.
2. Kaj pa punkcija? V Lj. dobiš Ketonal v žilo, vendar sama nisem opazila nobenega učinka. Morda katera ve še za kakšno drugo sredstvo? Mene namreč spet čaka, pa me je že prvič obhajala slabost od bolečin.
3. Veliko je slišati o dr. Rešu in uspehih ivf v Postojni. Kolikor je meni znano, so postopki enaki kot v Ljubljani. Od kod potem razlike, zakaj je dr.Reš deležen toliko pohval?
4. Tiste, ki ste bile samoplačnice- koliko vas je stalo? Kakšni so plačilni pogoji?
5. Tudi kakšna druga izkušnja bi bila dobrodošla.
Hvala vsem in lep dan!

Jaz sem bila v PO pri dr. Rešu 4x na IVF postopku. Začelo se je pa takole: ginekologinja me je poslala k njemu, ker po več kot enem letu še nisem zanosila. Mogla sva priti oba z možem, ki mu je takoj naredil spermiogram. Bil je porazen. Dr. Reš je brez okolišenja povedal, da drugače kot z IVF/ICSI ne bo šlo in da postopek lahko opravijo v PO, če želiva. Zaradi neposrednosti sva bila oba sesuta, ampak zakaj bi leporečil, če je rezultat enak v vsakem primeru. Možu je predpisal hormonske tablete, če bi se po njih morda spermiogram popravil, ampak je bil izvid na kontroli čez tri mesece enak. Potem sem šla na HSG, čez dva meseca pa še na LPSC in HSC v PO. Po dveh mesecih smo začeli s postopkom. Opisala bom samo zadnjega letošnjega.Vsakodnevno sem hodila po hormonske inekcije in UZ foliklov v njegovo ambulanto v Ljubljani. Potem je sledila punkcija v PO. Dobila sem lokalno anestezijo. Čez dva dni sem prišla v PO na transfer in po štirinajstih dneh od transferja čakala na rezultata, ki je bil pozitiven (Clearblue).Cena postopka je bila junija 242.000 SIT + hormonske injekcije (skupaj cca. 300.000 SIT). Plačati moraš naenkrat, kasneje pa ti pošljejo račun. Prednost PO je v tem, da si vseskozi v stiku z enim zdravnikom, lahko ga vprašaš karkoli, odnos je bolj oseben in nisi le številka. Celotna ekipa je zelo prijazna. Skratka, vse pohvale.
Če te še kaj zanima, povej!

Draga srečnica Šušy!
Hvala za hiter odgovor. Postopek poznam, sem ga dala že enkrat skozi. Bi te pa še enkrat povprašala glede punkcije. Tudi meni so poleg omenjenega Ketonala dali nekaj lokalnega. Pa se mi zdi, da ni nič pomagalo. No ja, verjetno si tudi ti dobila enako in pač potrpela. Morda bo katera druga imela drugalčne izkušnje.
Tudi midva sva bila prvič pri Rešu in bila enako šokirana nad njegovim odnosom. Res je, da nima smisla ovinkarit, kljub temu pa se lahko taka novica pove na drug način. Sama sem pač pričakovala kakšne zamašene jajcevode, kaj s hormoni ali kaj podobnega ‘popravljivega’, tako da po obisku pri njem cel teden nisva prišla k sebi.
A cena velja za mikromanipulacijo? So se naslednji postopki kaj razlikovali od prvega?

Ja, saj tudi midva nisva prišla k sebi, oba sva cmerila. Še vedno mislim, da ne bi imelo smisla, če bi nama zbujal lažno upanje, da bo šlo po naravni poti. Pri punkciji me je bolelo potem, ko je lokalna anestezija popustila in še naslednji dan. Čutiš pa seveda tudi vsako izsesavanje foliklov med postopkom. Sicer pa sem mu to že “oprostila”, ker se je pri postopkih zelo zavzel. Cena velja za mikromanipulacijo – ICSI, ko posamezno semenčico vbrizgajo direktno v jajčece. Ne vem, če se za navaden IVF cena kaj razlikuje. Naslednji postopki so bili v principu enaki, razlika je bila le v odzivnosti organizma na hormonsko terapijo – količino hormonov določi glede na velikost foliklov (prvič sem porabila 20 inekcij, drugič 30, tretjič 20 in četrtič 17). Po transferju sem enkrat dobila tablete Dabroston, v ostalih treh primerih pa hormonske inekcije.

Pozdravljena,
upam, da ti bo uspelo prebrati to sporočilo še danes, tik preden greš v Postojno. Jaz sem letos marca imela HSG v Postojni in potekalo je nekako takole. Zjutraj so me sprejeli v porodnišnici, kjer sem čakala nekaj časa v sobi, potem so me peljali izmerit krvni tlak, pa klistir sem dobila in kmalu šla na HSG. To je bilo okoli 11h zjutraj. Nisem dobila nobene anestezije in roko na srce niti ni bolelo, da bi jo morala dobiti, ker je bilo vse skupaj zelo hitro mimo. HSG mi je delala zelo prijazna zdravnica, ki mi je odgovorila na vsa moja vprasanja. Saj pravim, postopek ni bil bolec, malo je sicer bilo neprijetno, sicer je pa tudi vsak pregled pri ginekologu lahko neprijeten. Pričakovala sem res bav bav, ko so mi tako pravili okoli tega. Še isti dan okoli dveh sem šla domov, po lastni želji, lahko bi ostala eno noč. Aja, bolniško sem dobila za cel teden, torej imela sem v četrtek in sem dobila bolniško za četrtek in petek, ter ves naslednji teden-to je pa po mojem odvisno od splošnega zdravnika, koliko časa ti jo da, poznam nekatere, ki so dobile še več in druge, ki so dobile le dva dni.
Upam, da sem ti lahko pomagala, vso srečo ti želim, Postojna pa je itak naj…porodnišnica v Sloveniji, jaz hodim tja iz Kranja in mi ni nikoli žal. Prijaznost na višku!!
LP od saše

New Report

Close