Najdi forum

Dragi starši!

Pravzaprav mi verjetno več lahko poveste mamice. Zanima me, kako poteka HSG (slikanje maternice)? Koliko časa traja, ali je boleč,…, skratka čim več informacij. Napotena sem v bolnišnico Celje. Ima katere izkušnje v tej bolnišnici?

Hvala, Mateja

Jaz sem bila na HSG-ju pred približno enim letom v Ljubljani.
Stvar poteka približno takole. Najprej dobiš tablete spazmolitika, ki sprostijo gladke mišice. Ginekolog ti na maternični vrat pritrdi neko cevko, po kateri vbrizgajo kontrast. Meni je bilo to nekoliko neprijetno, ker se vse skupaj prisesa gor in sem imela občutek kot da mi maternico vleče nekam ven.Vbrizganja kontrasta jaz nisem čutila, nekatere ga opisujejo kot da jih malo strese elektrika. Potem te slikajo – najprej leže na hrbtu, nato še na trebuhu in to je vse. Potem vse snamejo dol, nekaj minut počakaš in nato slikajo še enkrat (tukaj snemajo kako se barvilo razlije po trebušni votlini – prehodnost jajcevodov ).
Vse skupaj kar hitro naredijo, tako da se da preživeti. Jaz sem takoj po posegu pojedla analgetik, tako da me ni potem nič več bolelo. Poskusi se čimbolj sprostiti.
Srečno!
LP, Alenka

Jaz sem prosila za nekaj proti bolečinam (kateter v žilo-ne vem kaj so mi dali-je tudi zelo pomirjalo) in nisem čutila praktično nič, tako da mi je to kar je opisala Alenka po občutkih neznano.

Nisem hotela nikogar strašiti, ker so mene preveč prestrašili in vem, kako neprijetno je, če te je strah.
Pomirjevalo ali pa kakšno sredstvo proti bolečinam intravenozno pa je vsekakor ogromen plus in po takih zdravilih je popolnoma jasno, da te ni nič bolelo in da nisi nič čutila.
LP, Alenka

New Report

Close