Najdi forum

HSG?

Pozdravljena,

tudi mene je podrobno zanimalo kako ta postopek izgleda preden sem šla nanj, potem pa sem bila tako “trda od strahu”, da je bil zaradi tega “cirkus”. Zadeva je kratkotrajna, bolečina pa je odvisna od praga, ki ga imaš.

Preiskava, se dela takoj po menstruaciji (vsaj v Postojni), ravno zaradi tega, da ni slučajno med nosečnostjo in po zagotovilu mojega ginekologa nima vpliva na plod, če zanosiš v istem ciklusu po opravljeni preiskavi (o tem piše tudi dr. Pušenjak).

No, jaz sem v istem ciklusu zanosila ( po 9 mesecih poskušanja), res pa je, da sem natančno vedela kdaj sem imela ovulacijo in pred postopkom HSG in nekaj dni po njem nisem imela spolnih odnosov. Ginekolog je komentiral, da so se mi pač nekoliko razširili jajčniki.Sedaj sem v tretjem mesecu.

Tudi moja kolegica je zanosila v istem ciklusu, ko so ji opravili HSG in ima sedaj luštno dveletno punčko. Njej je celo njena ginekologinja takoj po preiskavi rekla, da naj gre kar “na delo”, čeprav so ji na Ginekloški rekli, da naj počaka en ciklus.

Jelka

Halo!
Tudi jaz prvič jemljem Klomifen in imam kar hude bolečine na levem in desnem jajčniku. Jutri grem h gin., da izvem, ali je to zaradi Klomija ali pa imam kakšno vnetje, saj mi še otroke delat ne paše (zaradi bolečin). Ko se vsedem, me še bolj zaboli, ali ima katera podobne težave?

New Report

Close