HSG?
Helo, sem nova v forumu, prebiram pa ga že kar nekaj časa.
Sicer sem stara 25 let, z možem pa se trudiva eno leto…, ovulacije so o.k., merim si temperaturo. Septembra me bo ginekologinja poslala na slikanje maternice. Zanima me kakšnje izkušnje imate s tem ostale? Se temu reče HSG?
Malo me je namreč strah…
Hvala za pomoč in veliko uspeha!
keti
Živjo!
Tudi jaz sem nova na forumu in kot kaže v podobnem položaju kot ti. Tudi jaz naj bi šla kmalu na slikanje maternice – če ne bo rezultatov, ker sem trenutno na Klomifenu. Zato sem malo pobrskala po forumu in prebrala kar je bilo že napisanega. Sporočam ti dve temi, ki si ju lahko prebereš: Ali HSG “fejst” boli ???????? in Kaj rabim za HSG ???????.
Avtorica obeh je bila Lea, ki bi se lahko oglasila in povedala kako je bilo pri njej.
Lep pozdrav!
Hoj punce, vidim, da sta se bolj na zacetku. Tudi jaz sem se kar nova na forumu. Jaz sem bila na HSG, in Vama lahko pomagam, ce hoceta, Vama napisem osebno Email.
No, ce ne bosta nasli v opisanih temah, kar isceta, se oglasita / drugace naj vaju potolazim, da malo lahko boli, ampak ni prehudo, in se da zdrzat. Javita se, ce rabita se bolj podroben opis postopka.
LP.
Anja
Zivio, nic nisi tecna, ti kar vprasaj, sigurno ti bo nekdo pomagal.
Sicer pa delajo preiskavo na Gin. kliniki v LJ (za druge kraje ne vem, ampak ko sem bila jaz, so bile punce tudi iz Celja in Primorske) Naceloma gre moz najprej na spermiogram, se pravi se pred tvojo HSG. Imam se eno dobro novico zate, namrec 40% zensk po HSG zanosi, ker barvilo lahko malo precisti jajcevode – ce je slucajno tam problem. No pri meni ni nic pomagalo, ampak vseeno. Zanositi ne smes v tistem ciklusu, lahko pa takoj v naslednjem. Po postopku naj bi 3 dni malo pocivala.
Izvide ti posljejo cez 14 dni domov po posti.
No, upam, da bo pri tebi vse OK. Sicer pa ne biti nestrpna, ker to lahko samo skodi! Treba je biti cimbolj sproscena, ker sekiranje (psihicni faktor) se zmanjsa moznost, potem pa se zacnes se bolj sekirati in tako naprej. V glavnem, kar lepo pocasi, saj bo – do takrat pa uzivajta!
Lp
Anja
Anja hvala za informacije.
Jaz sem ta mesec prvič jemala Klomifen, bomo videli če bo kaj uspeha. Če ne bo, mi je ginekolog napovedal slikanje matrenice.
Zanima me kakšna je čakalna doba, ali se naročiš sama ali ginekolog (z napotnico?).
Sicer se ne mudi ampak počasi postajam že nestrpna od čakanja.
Lep pozdrav!
Hojla!
Marca sem bila na HSG-ju. Zame je bila to boleča izkušnja. Zgledalo je pa takole, da se ne boste prestrašile. Bile smo 4 punce različnih starosti od 23- 38 in vse naročene ob 8-ih. Bil je petek. Drugače dobiš 3 dni bolniške tko al tko. No sestra in osebje je zelo prijazno. Ob pol 9 smo dobile spazmax tableti. Proti krčem, pa že takoj te vpraša ali imaš boleče M ali ne. Sicer smo čakale na Dr. do pol 12 ampak potem je vse hitro slikal. Dve starejši ni nič bolelo. Mene osebno pa Ful, ampak to je podoben kot bolečini ko imaš menstrualne krče pa me je potem tudi takoj minilo, ko je bio konc. Tko, da dobiš še antibiotike za cca 7 dni in ti tudi itst mesec ne priporočajo, da delaš na bebiju. No moram povedat, da sem imela pol aprila zadnijč M. Ker sem pol zanosila. Tko, da je mogoče nekaj na tem da ti mal spuca jajcevode.
Drugače po izvidih se nič ni videlo, da bi kaj konkretno določila zdravnica. Tehnično je bilo slabo slikanje. Zdej pa ne vem jaz sem prej imela uhan v popku, pa so bili šokirani in sem tko ali tko ga dati ven. Sj ni bilo nič takega ampak, če ga ma katera naj si ga da prej ven, da ne bo pol tko, da tega še niso videl pa tko…
Pa, pa pa srečno
To je moj drugi ciklus. Čakam rezultat, ki bo prav kmalu, če bo!
Meni Klimiji ne delajo težav. Jedla sem pa 2/dan. Malo me je že poštrglalo po jajčnikih, ampak sedaj, ko je O mimo, ni več nobenih stranskih učinkov Klomifena. Tudi sicer jih nisem imela, razen to, da sem malo bolj čutila jajčnike.
Ne sekiraj se preveč, ker so tvoji znaki tudi čisto normalni. Jajčniki se odzivajo na zdravilo, kar je prav, če hočeš zanositi.
Bomo videli!
Ja, punce so junija pisale, da morajo čakat do septembra na rezultate. Malo najbrž zaradi dopustov in malo zaradi vrste. Tako da najbrž res drži 2 – 3 mesece.
Ti pa priporočam, da greš na GK in ne privat (npr. k dr. Rešu), ker v primeru nadaljnih raziskav, upoštevajo samo njihove izvide. Dr. Reš pa pri naju niti ni izdal nobenega izvida, ampak smo kar tam pogledali.