HSC z ablacijo polipa
Spoštovani dr. Pušenjak!
Stara sem 56 let, zadnjo M sem imela v maju keta 2021. Pred mesecem dni sem imela poseg HSC z ablacijo polipa (s shaverjem). Imela sem tudi zadebeljeno sluznico. Nekaj dni po operaciji sem imela še rahlo krvavenje, ki.pa se je po nekaj dneh ustavilo. Vendar se.mi zdaj, 1 mesec po posegu, še vedno občasno pojavljajo izcedki rjavkaste oz. svetlo rjave barve, nekaj dni je mir in potem spet izcedek. Nato nekaj dni brez, pa potem spet izcedek… sicer ne gre za obilen izcedek, vendar me zelo skrbi, saj sem mislila, da bom po posegu brez te vrste težav.
Kontrolni pregled po posegu imam v začetku julija. Skrbi me, da mi mogoče pri posegu ni bil polip v celoti odstranjen, da je kaj ostalo notri in ne vem, zakaj se pojavljajo ti izcedki. Nikakor se ne morem sprostiti, vedno moram uporabljati mini vložke, saj ne vem, kdaj me bo izcedek spet “presenetil”.
Kaj menite, da bi lahko bil vzrok tem mojim težavam in kaj mi priporočate?
Hvala za vaš odgovor!
Spoštovani,
vsaka rana, tudi ta, ki je ostala po odstranitvi polipa in maternične sluznice, lahko potrebuje do 6 tednov, da se povsem zaceli in ne izloča več ne krvi niti sokrvice. Torej bo povsem dovolj, da počakate na redno kontrolo v začetku julija meseca.