hromohidrotubacija
Spoštovani, dr. Pušenjak.
Imam policistične jajčnike s prisotnimi vsemi spremljajočimi simptomi. Za to mi je ginekologinja že predhodno pred poskusom zanositve predpisala clomid (1/2 tabletke, 4 dni v ciklusu).
In sem prvi mesec v prvem poizkusu zanositve do sedaj, zanosila izven maternično. Imela sem laparoskopsko odstranitev nosečnosti s desno tubo.
Hkrati so mi naredili driling jajčnikov ( po 4 vbode v oba jajčnika) in test z modrilom za prehodnost jajcevodov, kjer modrilo v levi tubi ne izteka. Drugih ukrepov niso opravili glede prehodnosti jajcevoda.
Zanima kaj je temu lahko botrovalo, glede na to, da bi lahko jajcevod operativno popravili*?
Po izvidu sodeč je moja ginekologinja rekla, da očitno levi jajcevod ni prehoden in da pride v poštev samo še IVF (drugih dokazov (pregrada, tekočina, zlepljenost) kot dejstva, da modrilo ne izteka nimamo). Za tubo pa je napisano, da je normalnega izgleda, prosta, fibrije proste).
Ali ta test pokaže 100% neprehodnost?
Ali je bilo lahko to prehodno stanje in so možnosti za izboljšanje?
Ali bi bilo smiselno narediti še HGC in ponovno potrditi neprehodnost?
Spoštovana,
Samo predlagam, ker vprašanje če dr. Pušenjak pregleduje tudi ta forum…, da se obrneš na forum ABC ginekologija in … pa tam poiščeš njegovo stran in ga vprašaš oziroma samo skopiraš to in ti bo odgovoril, sicer ti ne moram reči kdaj ampak verjamem da ti bo… drugače greš pa lahko tudi osebno do njega samoplačniško ali preko napotnice…
Samo v pomoč, da ne čakaš predolgo odgovora…
Pa upam in želim ti čimboljšo rešitev tvojega problema…
Lp,