Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Hripavost, občutek tujka

Hripavost, občutek tujka

Pozdravljeni,
že nekje 6 let imam težave s hripavostjo (prej sem tu in tam pela, sedaj to ni več mogoče) in imam občutek tujka v grlu/žrelu, ki je zelo moteč… najpogosteje se pojavi po jedi.. saj se komaj izkašljam in ga poskušam “spraviti ven”, včasih se mi pojavi kar tako in je neprijetno posebej, če si kje v družbi oz na primer med izpiti…. Pri tem nimam nekega izcedka. Včasih imam občutek, da težko vdihnem ob tem.
zdravnica me je poslala na ezofagogastroduodenoskopijo češ da je kriva GERB, ampak ni nič narobe s tem. Zato mi je zdravnik povedal, da bi šla k otorinolaringologu, saj se mu zdi, da je nekaj narobe na plikah v grlu.
Zanima me vaše mnenje, kaj bi lahko bilo narobe in ali naj obiščen specialista?

Morda je res najbolje, da obiščete ORL specialista..Po vaših navedbah (težave po kosilu) bi šlo res lahko za GERB. Hripavost ob izpitih v in v družbi je navadno psihogena. Stalna hripavost prav gotovo pomeni, da je nekaj narobe na glasilkah, s pripombo, da za raka pačne gre, saj bi se ta v 6 letih prav gotovo očitneje pokazal.
Kadite? Veliko? Morda razmislite tudi kaj o tem.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Najlepša hvala za odgovor.
Kadim ne, nikoli nisem. Pa tudi glas nikoli nisem pretirano uporabljala… razen pač petja pri zboru.
Poleg tujka in hripavosti, se mi včasih zgodi, da zelo težko požrem slino in potem ne morem takoj vdihniti (sploh pri teku). Bi bilo lahko to kako povezano?
Bom razmislila in najverjetneje kar obiskala specializa z ORL.
Lep pozdrav

Teoretično je lahko tudi povezano, a kaj hudega pa tudi ne more biti.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close