Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija hripavost in suho grlo

hripavost in suho grlo

Spoštovani!
Pred približno 1 mesecem sem bila pri zdravniku, ker sem imela takrat 1 teden v žrelu, bolečino na levi strani ko sem požirala, imela sem tudi zelo suha usta, hripavost. Žrelo je bilo malenkost rdeče, nič posebnega, izvid krvi tudi nič posebnega. Dobila sem nasvet naj poizkusim s kakšnimi drugimi pastilami. Pred tem sem jemala pastile strepsils. Sedaj jemljem že nekaj časa pastile isla medic in sedaj nimam več suhih ust. Imam pa občutek kot da je v grlu suho oz. hrapavo, še vedno se pojavlja hripavost (včasih bolj, drugič manj), OBČASNO imam še vedno občutek ko pogoltnem slino, kot da je nekaj v žrelu ali grlu (ne znam sama določiti kje včasih se mi zdi da v grlu, drugič mislim da v žrelu). Med jedjo nimam bolečine pri požiranju in tudi ne občutka suhosti v grlu. Ne kadim in ne pijem alkohola. Imam 40 let.
Pastil sem se že naveličala jemati. Kaj lahko še storim oz. poizkusim sama narediti oz. kaj bi moje težave lahko pomenile?
Hvala.
Lep pozdrav.

Spoštovani,

vaše težave so lahko posledica
– virusnega infekta žrela, določene težave vztrajajo lahko več tednov, tudi do 3 mesece;
– refluksa želodčne kisline.

Poskusite lahko še z zdravili proti refluksu – inhibitorji protonske črpalke.
Priporočam vam ORL pregled in če ORL specialist ne bo našel vzroka, še ezofago-gastroskopijo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close