Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija HRBTENICA ALI KRČNE ŽILE?

HRBTENICA ALI KRČNE ŽILE?

Spoštovani!

Konec septembra mi je bila zaradi bolečin v predelu L/S hrbtenice ter spodnjih okončin napravljena mikrofenstracija L3-L4. Na pregledu po operaciji še nisem bil, mi je pa operater takoj po operaciji dejal, da ni nujno, da bo stanje 100% uspešno.

To, da sem bil na operaciji je pravzaprav pojasnilo; moje vprašanje je sledeče.

Že kar nekaj let imam težave tudi s krčnimi žilami. Zaradi tega sem bil januarja 2020 pri kirurgu, ki me je naročil na UZ spodnjih okončin, kamor pa zaradi korone še nisem bil poklican. Stanje pa se je zadnjih nekaj mesecev zelo poslabšalo, tako, da praktično že komaj hodim. Namreč obupno me bolijo noge med koleni in gležnji na zadnji strani (mišice?). Hoja po ravnem še nekako gre, hoja po hribu navzgor ali pa po stopnicah pa je zaradi bolečin praktično nemogoča. Jemljem tablete Detralex, ki pa nimajo nobenega učinka.

Tu pa je sedaj moje vprašanje. Ali so te hude bolečine v na zadnji strani nog med koleni in gležnji zaradi hrbtenice ali krčnih žil? Jaz praktično ne vem več kaj botruje tem mojim težavam.

Kot rečeno, pregled po operaciji hrbt. imam šele konec dec., zato se po pojasnilo obračam na vas.

Za vašo razlago se vam iskreno zahvaljujem!

Spoštovani!
Težko je oceniti, kaj je glavni vzrok vašim težavam. Od operacije hrbtenice vseeno ni minilo še toliko časa, da bi lahko rekli, da je stanje dokončno. Verjetno so res bolj krčne žile. Počakajte na ta UZ in nato opravite pregled pri žilnemu kirurgu in tudi pri operaterju, ki vamje operiral hrbtenico.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close