Hranjenje novorojenčka
Upam, da mi znate odgovoriti na nekaj vprašanj:
1. Na koliko stopinj je treba ogreti iztisnjeno mleko in na kakšen način se segreje?
2. Koliko ml pripravka Aptamil 1 popije novorojenček v enem obroku?
3. Ali lahko že pripravljen Aptamil, ki je ostal v steklenički potem ponovno segreješ ali je potrebno vedno pripravljati nov obrok?
Upam, da mi boste pomagale, ker s tem nimam izkušenj in sem rahlo zaskrbljena 🙂
Najlepša hvala in lep pozdrav,
Sara
1. na svojo temperaturo oziroma na 37 stopinj
2. pise na skatli naredis ga vedno malo vec, pa ga odlijes stran kar ostane in tako ves, da je pojedel dovolj. kolikor je pac rabil za napolnit zelodcek
3. ne pogrevas ampak pripravis vedno novega
lp
Mleko se segreje na okoli 37 stopinj (na roki mora biti prijetno toplo, segravala pa bi ga v vroči vodi – mikrovalovne ne priporočajo, ker se lahko zgodi, da se mleko ne segreje enakomerno in bi lahko bilo prevroče; zelo uporaben je tudi grelnik stekleničk – je kar dober nakup tudi za naprej, ko se pogreje kakšen sok ali kašica), koliko dodatka pa naj bi pojedel v enem obroku, piše na škatli, mislim, da okoli 50 ml. Že pripravljen Aptamil pa raje ne pogrevajte, če je minila več kot ena ura od priprave (že zaradi razvoja bacilov), saj se spremeni sestava mleka.
Nič ni narobe, če mleko pogrejete, če činkica bolj počasi je in se med hranjenjem ohladi, drugače pa raje ne.
To sem se naučila iz lastnih izkušenj, upam, da bo kaj pomagalo.
1. Iztisnjeno mleko pogrej pod vročo vodo ali v tako imenovani vroči kopeli, kar pomeni, da si v neko posodico naliješ vročo vodo in daš vanjo mleko.
Mleko segreješ na telesno temperaturo – se pravi približno 36 °C. Kako to veš, ko mleko kaneš na zapestje naj ne bi začutila ničesar, ne toplo ne hladno.
Lahko se kupi tudi poseben grelec za flaške, a ni nujen.
2. Dojenček naj bi popil na dan 150 ml mleka na kilogram telesne teže. Če ima dojenček 3 kg, naj bi tako popil čez cel dan 450 ml mleka in če ima osem obrokov (vsake tri ure), popije pri vsakem obroku približno 60 ml.
3. Vedno pripravi nov obrok in mleka ne pogrevaj ponovno.
Forum je zaprt za komentiranje.