HRANA V NOSEČNOSTI
ne. Čemu?
Spoštovani
To vprašanje se mi je postavilo, ker sem v neki reviji brala, da so ribe med nosečnostjo priporočljive, drugod pa zasledim, da jih odsvetujejo…in tako se mi je porajalo še vprašanje o kalamarih. Glede bureka pa me zanima sirni, ker sem nekje zopet zasledila, da odsvetujejo uživanje nekaterih sirov oz. skut. Vglavnem, čeprav ne berem veliko, sem ugotovila veliko nasprotij in zdi se mi, da vsakega po malo verjetno ne bi škodilo. Kaj pa uživanje kremšnite, tiramisuja in majoneze (sestavina je tudi surovo jajce)
hvala za odg. in lep dan,
surova jajca v kakršnikoli obliki se itak odsvetujejo tudi sicer zdravim, pa tudi nosečnicam. Pasterizirani ali sterilizirani siri pa niso nevarni, prav tako niso nevarne ribe in mehkužci, odsvetujem pa školjke, če ste že načeli problem morske hrane.
Spoštovani,
po čem bi jaz lahko vedel, če je burek, pečen v Mercatorju varen? Lahko zgolj uporabim isto ZKP kot vi sami in sklepam, da je vsa hrana, proizvedena v javnem settingu načeloma varna za vse potrošnike, vključno za nosečnice.
Pozdravljeni,
se priključujem tej temi. Brala sem, da naj bi bilo prekajeno meso v nosečnosti odsvetovano. Po ZKP ne bom jedla ravno surovih kranjskih ali drugih domačih prekajenih klobas, kaj pa če so le-te kuhane? V mislih imam predvsem takšno prekajeno meso v npr. ričetu, joti, pasulju.. kjer se takšne klobase kuhajo tudi po uro in več. To je najbrž potem ok tudi v nosečnosti ali je prekajeno meso na splošno odsvetovano?
Spoštovani,
res je težko se pogovarjati o tem že ta tisočič. Katera beseda ali besedna zveza v stavku, “varno je vse kar je industrijsko pridelano in/ali toplotno obdelano” še ni razumljiva?
kolikor vem so vse šunke kuhane ali pečene, nobena ni surova še preden sploh gre v rezanje in pakiranje. Torej tudi če bi jo jedli neposredno iz pakiranja, ne bi bila oporečna.