Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja HPV cepljenje

HPV cepljenje

Pozdravljeni, hčerka ( letos 14 let ), je prvo dozo prejela lani 25.8.22, za drugo ima termin čez 14 dni. Glede na to, da je lani imela po cepljenju, močan nenavaden glavobol, ter tudi slabost, počutila se je slabotno, imam seveda pomisleke, da bi prejela še drugo dozo. Osebno sem zagovornik cepljenja, brez problema, tudi do sedaj ni bilo stranskih učinkov ( tako redna kot dodatna cepljenja ),ampak sedaj pa imam pomisleke. Zanima me kaj pomeni, če je cepljenja samo z eno dozo – delna zaščita je oz. je kaj narobe v primeru, da ima samo eno dozo in se za cepljenje odloči v starejših letih ( do 26 leta ), Hvala in lepo poletje.

Spostovati, kot veste, je treba  cepljenje za ucinkovito zascito izpeljati pred zacetkom spolne aktivnosti, pa tudi v primernih razmikih. Z odlaganjem in zamikanjem je pricakovati slabso zascito, ki pa je prakticno ni, ce hci se pred drugim cepljenjem pricne s spolnimi odnosi.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Objava čaka odobritev

https://www.prvalekarna.com/blog-posts/clanki-seznam/genitalne-bradavice

Tule je prav lep opis moznih scenarijev. Bradavice se lahko pojavijo in tudi same izginejo, vcasih celo brez kakrsnekoli terapije. Potem se spet pojavijo, ali pa velo tudi ne

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hvala. To velja tudi za papilome v notranjosti?

Tega, zal, ne morem komentirati, ker nimam podatkov: ce jih vidimo, jih odstranimo. In pri enih se ponavljajo kljub odstranitvi, pri drugih ne.

 

 

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Aha, razumem. Isto je verjetno s predrakavimi spremembami, da se pri enih ponavljajo, pri enih ne … v odstotkih morda veste koliko jih napreduje v raka?

Nimam podatkov

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close