hors
pozdravljeni!
veliko sem žeslišala o heroinu. pravijo da si zasvojen takoj ko ga probaš??
ali je to res da te heroin zasvoji že po prvi uporabi in da si takoj not?
vem da marsikoga v to potegne druža, mene pa zanima če te učinek heroina prisili da
ga uporabiš še enkrat in ga pričneš uživati redno?
zanima me tudi če je učinek podoben travi, x-om, speedu??
hvala za odgovore!
Ne, če vzameš karkoli samo enkrat, ne postaneš takoj zasvojen v smislu fizične odvisnosti. Da bi te učinek v ponovno jemanje prisilil je premočna beseda, ne bi pa bilo prvič v zgodovini, da ti je učinek opiata všeč, in da ga postopoma jemlješ vedno pogosteje, dokler dejansko ne nastane fizična in psihična odvisnost.
V času googla, forumov posvečenih ljubiteljem opiatov in odvisnikov na vsakem koraku, lahko tako vprašanje pride samo s strani osebe, ki skoraj zagotovo ne bo sposobna eksperimentirati s tako nevarno drogo kot je heroin. Učinki so, na kratko rečeno, nočna mora. Imaš npr. občutek, da lahko letiš, zato ljudje skačejo z balkonov, vrstijo se grozljive halucinacije, zbudijo se najtemnejši kotički podzavesti. Kak odvisnik bi izkušnjo morda opisal drugače, celo kot prijetno, a za njih je itak znano, da so notorni lažnivci.
naj ti ne pride na misel da sploh poskušiš ker te takoj not potegne. jaz sem bila 5. let v tem in to je bilo najhujše obdobje v mojem življenju. daleč stran od tega. res hvala bogu da sem spet vredu po dveh letih in pol ko sem bila v španiji v centru za odvajanje. sam ne spusti se v to. ni važno kak je filing(nima primerjave s travo itd.)