Najdi forum

Hormonska terapija

    Spoštovani!

Slabi dve leti jemljem nadomestno hormonsko terapijo Lenzetto spray (2 razprška na dan). in Utrogestan 100 mg kapsule (2 kapsuli 14 dni v mesecu). V tem času mi je dokaj narasla telesna teža in zato bi želela s terapijo prenehati. Vprašala bi rada, kakšen je režim opustitve terapije?

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Spoštovani,

mogoče najprej za mesec dni zmanjšajte Lenzetto na 1 razpršek dnevno (ostalo naj ostane) in če vam bo to dovolj, morda lahko vztrajate pri tem še nekaj mesecev. Dvomim namreč, da vam je teža narasla zgolj zaradi NHT, zato verjetno teža zgolj ob opustitvi NHT ne bo kar upadla. Žal niste zapisali svoje starosti, ki ima tudi kaj pri tem, koliko je NHT smiselna.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close