Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Hormonska stimulacija IVF

Hormonska stimulacija IVF

Pozdravljeni,

pred 3 meseci sem bila v postopku IVF (cez mejo, kjer tudi zivim), uporabljala sem injekcije Meriofert 75 i.e./dan. Na koncu je bil izkupicek jajcnih celic majhen, samo 2 sta bili punktirani, od tega ena zrela in druga ne. Embriotransfer je bil neuspesen, zato gremo ravno v nov poizkus.

Zanima pa me ena zadeva in sicer, zakaj je zdravnik vztrajal pri uporabi identicne terapije ce izkupicek celic ze takrat ni bil zadovoljiv. Ko sem vprasala ce bomo tokrat uporabili mocnejso stimulacijo se je nasmejal in odvrnil da je ze to kar je predpisano dovolj mocno tako da brez skrbi.

Ali ni ponavadi praksa da ce izkupicek celic ni zadovoljiv, da se nekaj pri terapiji zamenja, doda, odvzame ?

Stara sem 34, zaekrat brez otrok.

Hvala in lep pozdrav,

Lili

Spoštovani,

žal se z OBMP aktivno ne ukvarjam, zato težko komentiram vztrajanje pri istem protokolu. Sicer obstajata v osnovi dve vrsti protokolov,  kratki in dolgi. Če se že kaj zamenja, se zamenja protokol, saj ni problem v odmerkih (ti so očitno bili zadostni, saj je do dozorevanja vsaj ene jajčne celice prišlo, kar je cilj, števila pa itak ni mogoče predvidevati in je odvisen od osebnih lastnosti posameznice, ne od odmerkov gonadotropinov).

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close