Homeopatija in nevrodermatitis
Draga Pat.
to kar omenjaš niso homeopatska zdravila, razen Sulphurja. Pa še ta omenjaš v tako nizki potenci, da niso uporabna pri resnem zdravljenju nevrodermitisa.
Pravi zdravnik homeopat predpiše vedno samo eno zdravilo in to po vsaj eno uro dolgem pogovoru z bolnikom. Prav tako ne predpisuje krem in raznih mešanic.
V vsaki lekarni čez mejo vam lahko farmacevtka svetuje nakup homeopatskih zdravil v nizkih potencah za samozdravljenje. Kupijo pa se lahko tudi kreme in mešanice (proizvajalec Boiron), kar pa ne moremo reči, da gre za homeopatijo, pa čeprav imajo na škatlici napisano “homeopatsko …”.
Če imate resne težave potem je bolje, da se obrnete na zdravnika homeopata in se ne zdravite sami.
Čeprav se mi ne da, bom morala napisati bolj na dolgo, da ne bo izpadlo, da sem šla v lekarno in vzela, kar mi je dala lekarnarca.
Torej, trenutno delujemo z nizkimi potencami, na telesni ravni. Vzporedno pa še jaz neke stvari šlihtam, saj veš Katarina, da je otrok zelo povezan s starši, predvsem mamo in neštetokrat je bolezen pri otroku E zastoj pri mami oz. med otrokom in mamo. Dalje pa ne bom razlagala, ker bi morala zamenjati forum.
Vsekakor, če bo šlo na slabše, se bomo lotili višjih potenc. Cardiospermum pa je homeopatski pripravek… ne vem od kod tebi, da ni… saj ga lahko narediš v razredčeni potenci iz česarkoli.
Draga Pat,
če vam pomaga in če ste zadovoljni je to super.
Hipotetično gledano lahko homeopatsko zdravilo pripravite iz česarkoli. Sam proces izdelave bi vam najbolje razložili ustrezno usposobljeni farmacevti. Kakor laično poznam zadeve, ni fora v tem.
Za vsako novo homeopatsko zdravilo je potrebno opraviti natančen preizkus zdravila, po strogo določenem protokolu na zdravih prostovoljcih. Po preizkusu, pa še klinične preizkuse zdravila itd, da se pokaže/izkaže njegova zdravilna moč pri zdravljenju bolezni. šele potem je lahko resnično uporabljeno kot zdravilo.
Kar pravim je to, da je bolje prepustiti homeopatsko zdravljenje v roke zdravniku homeopatu in biti resnično previden pri samozdravljenju, saj kot laik človek težko prepozna “ozadje” bolezni in najboljši pristop k zdravljenju.
Napačno je razumevanje, da lahko vsak zdravi samega sebe z nizkimi potencami. Kaj pa če s takšnim samozdravljenjem začne zakrivati (potiskati) pravo sliko simptomov (“vzroka bolezni”). Homeopatija ne zdravi bolezni kot take, ampak homeopat vedno vzame v obzir sliko “celega človeka”, ne zanima da samo njegova trenutna bolezen, ampak bolnik kot celota na vseh treh ravneh.
Pri samozdravljenju res sam kupiš zdravila, ki so strašno poceni, saj stanejo max 13 EUR in v steklenički jih je toliko, da jih komaj porabiš. Prvi obisk pri homeopatu pa stane od 50 do 130 EUR.
Ampak to je moj oseben pogled, ki ga ne vsiljujem nikomur.
Vso srečo.
Kristina, kot vem,
1. homeopatsko zdravilo, ali deluje, ali ne deluje. Zato ne more zakrivati simptomov.
2. Kdo je rekel, da se nisem posvetovala s homeopatom?
3. Otrok jemlje eno zdravilo hkrati.
4. Otrok še ne govori, da bi lahko opisal kako se počuti, itd, lahko posredno povemo mi starši, kako živi, se odziva itd.
5. In še kaj… :))))