Homeopatija
Drage mamice,
zanima me ali je bila katera od vas nezadovoljna s homeopatijo pri zdravljenju alergij, mislim da je bila neučinkovita ali da je stanje pri malčku celo poslabšala? Se namreč odločamo za tovrsten pristop k AD-ju pa nekako še zbiramo informacije, tako dobre kot slabe.
Hvala, zelo mi bodo v pomoč vaša mnenja.
Mi smo pred mesecem dni poskusili tudi to. Pa res samo poskusili, saj zgubiti nismo imeli kaj. Po dveh letih zdravljenja ni bilo nič bolje, vsi testi so bili negativni (minimalno so bili povišani le skupni IgE-ji), tako da smo ostali praktično le na simptomatskem zdravljenju. Homeopatija mi je bila od alternativnih metod najbližja, ker v postopku zdravljena ni potrebna nobena posebna dieta ali sprememba načina življenja, krepi le imunski sistem in poskrbi zato, da se na alergene odziva pravilno, ne pa preveč burno.
Mala je po pregledu (v bistvu je to pogovor) pri homeopatom dobila bele kroglice in sva jih pričeli jemati vsak dan. Zraven je prišlo tudi opozorilo, da se stanje na začetku lahko poslabša. Čez približno teden dni so ji flekci izbruhnili na praktično vseh mestih, srbelo jo je kot hudič in čez dva dni so sami od sebe izginili, brez maranja z advantanom. Potem se je tako stanje ponovilo še parkrat, danes, mesec in pol po zdravljenu pa so počasi začeli izginjati, kožica se je začela celiti, nič več ne srbi, koža ni več suha.
Lahko rečem, da je moji punčki pomagalo. Bomo videli, če bo izboljšanje trajno.