Homeopat
Da se še jaz oglasim. Sama imam že od 14 leta nenormalno boleče in močne prve dneve menstruacij. Torej, cel dan bruhanja, drisk in močnih krčev. Bolečine za umret, pomagalo pa ni nič, dobesedno ko da bi bila tisti dan imuna na vse analgetike. Take menstruacije so za seboj potegnile 2 dnevno odsotnost iz šole oz vsega. Če me je to slučajno zgrabilo kje zunaj, sem morala počakati točno tam. Vozili so me tudi iz šol v naravi, ker z mano niso vedeli kaj početi, ker je bilo tako hudo, jaz pa sem jih rotila, da ne želim v bolnico, ker bo to pomnilo, da bom prisiljena mirovati v tisti postelji z mukami, iz mene bo teklo iz riti, nožnice in ust, nobene zasebnosti pri tem…zdravniki pa…ne vemo, kaj bi bilo narobe…dve zdravnici sta mi rekli celo, da je to normalno, da bo vse ok, ko bom rodila. Pa kako lahko to rečeš 14 letnemu dekletu! Naj vsak mesec potrpi, da je vse ok. Da ne govorim o teži. Ta je bila vsak mesec nižja, tudi slabokrvnost se je počasi pričela kazati. Nič ni pomagalo, da sem se s prehranskimi dodatki za silo uredila. Po mesecu dni je znova prišla teta s krvavca, kjer sem znova veliko izgubila z bruhanjem, driskanjem in krvavitvami.
Tik pred 16 rojstnim dnevom mi je mama prinesla neke kroglice. Pakirane so bile v rdečo embalažo. Dosledno sem jemala, a brez uspeha. Potem pa sem slučajno naletela na homeopata zdravnika, ki je najprej opravil vse preiskave uradne medicine, ŠELE POTEM je z menoj opravil temeljit pogovor, ki je trajal vsaj dve uri in predpisal terapijo. Naslednjič sem prišla po kuglice in pričela z jemanjem.
Naslednja menstruacija je bila za odtenek blažja, a vseeno huda. Prišla je naslednja. Bruhala in driskala sem samo cca 9 ur, tako da bolečine niso trajale dolgo, ker so analgetiki prijeli. Z vsako nadaljnjo menstracijo sem bila boljša, kmalu le še ura bolečin, nato le še brufen 600mg in na koncu lekadol. Teža se je uredila, prav tako slabokrvnost.
Homeopatske tablete sem jemala 7 mesecev. Po prenehanju sem živčno čakala vsako menstruacijo, pa je bilo vse vredu.
Potem pa sem pričela z jemanjem kontracepcijskih tabletk, jih jedla pol leta in prenehala. Vse težave so se vrnile. Kar sem pridobila teže(tudi na račun KT nekaj več) sem po dveh menstruacijah čisto izgubila, znova se je pričela kazati slabokrvnost… pa sem znova ponovila homeopatsko terapijo, izboljšanja so bila po drugi menstruaciji. Terapijo sem jemala le 5 mesecev, vendar od takrat težav več ni. Trajanje brez težav merim v letih.
Sama v homeopatijo nisem verjela, sploh ko sem prebrala članke in glede na jemanje nekih predhodnih kuglic, ki mi jih je prinesla mama(gospa, ki mi jih je predpisala, ni bila zdravnica).
Mi zna kdo razložiti, kako zavraga, je potem umirilo te menstruacije? Namreč, ne znam si pojasniti, kako je lahko 24 ur trajajoča kljuvajoča bolečina v trebuhu, hrbtu in v nogah prenehala, kako je lahko tisti oster in pekoč občutek v nožnici izginil…tisti občutek, da ti bi rit raztrgalo.., kako so se lahko driske nehale oz istočasno bruhanja?
Ker sama ne vem.
Sem ginekološko in vsekarsemlahkoopravila ok.