Najdi forum

hojica

Zanima me, če lahko kaj škodujem svojemu 6-mesečnemu otroku, če ga imam v hojici? Deklica še ne doseže z obema nogicama do tal, sedež drži njeno celotno težo. Se pa s konicami čeveljčkov le malce premika. Zelo uživa v njej in jaz se malo spočijem, ker je ne morem ves čas nosit. Ležat že dva meseca noče, sedeti čisto sama tudi še ne more, v vozičku se pa hitro naveliča.

Pa še eno vprašanje. Pri uvajanju zelenjave sem naletela na težavo, ker je naša mala noče jesti, ravno tako riž in polento. Sem ji pa kasneje dala za probat polento, ki je bila zabeljena in posoljena ter korenček iz juhice, je pa tako pojedla in se kregala za še. Ali lahko rižek, polento in zelenjavo malo ampak res malo posolim oz. posladkam, tko za boljši okus?

Pozdravljena!

Ravno takšno dotikanje tal je odsvetovano. Če ima hojica možnost regulacije, ji spustite sedež toliko, da doseže tla s celimi stopali.
Še najboljše pa bi bili, če bi ji na tleh uredila prostorček. Mehkejša podlaga, 2-3cm debela, nekaj blazinic, igrače. Je pa res, da ko otrok enkrat okusi čar premikanja, ga težko zadovolji sedenje na mestu.
Nekaj soli in sladkorja je dovoljeno. Z opozorili želimo predvsem spodbuditi starše, da osveščeno pripravljajo obroke. Raziskave ponavadi potekajo zaradi izraženih problemov in zakaj ne bi verjeli, da problemi lahko so?
Čimmanj in čimbolj kvalitetno!
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close