Hoja
Pozdravljeni,
Pri 2,5 stari hcerki se kaze ko stoji kot da ima noge na x. Zanima me, ce je to znak, da bo imela noge na x tudi v prihodnosti ali pa je to normalno pri majnhih otrocih in se kasneje normalizira? In kako ukrepati,?
V zadnjem tednu ima na rami tudi posledico pika zuzelke. Znotraj je rdeca in zunaj bel obroc. Ker ne izgine in ni nic bolje ze cel teden, nisem pa prepricana ali je od klopa, me zanima, kako izgleda flek od borelie?
Najlepsa hvala za odgovore in lep pozdrav,
Naja
Draga Naja,
nogice na X v tej starosti je lahko povsem normalna. Vam bom jutri poslala link na to temo, ker sedaj nisem na domačem računalniku in vam je sedaj ne morem. To še nič ne pomeni, da bi imela nogice na X tudi ko bo večja.
Borelijski eritem je rdeč kolobar, v sredini pa je koža normalne barve. Kolobar raste, se šiti, vbsekako ni en teden enake velikosti. To je najverjetneje pač oteklina po piku žuželke, ne najbolj običajne, ampak je.
lp
Tanč
Hvala, ste me zelo pomirili.
Kaj pa sicer, ce bi imela noge na x tudi kasneje, ali se da to popraviti s fizioterapijo ali?
Ja, z veseljem bi si prebrala na to temo kaj vec. Lahko prosim posljete link, ko boste lahko? Vem, da vcasih sprasujem neumnosti, ki niso tako pomembne pri zdravju otrok, ampak ce se da kaj narediti zakaj pa ne.
Lep pozdrav,
Naja
Pozdravljeni, Naja,
malo sem pozabila.
Prilagam vam najprej link o pogostejših ortopedskih vprašanjih v otroštvu:
Pa še o kolenih na X in na O:
Le zelo izrazite deformacije zdravimo, te, ki jih opisujete vi pa najverjetneje spadajo med fiziološke-normalne, ki se popravijo same z rastjo.
lp
Tanč