Najdi forum

Oj.

Imam 20 let.
Jaz sem tako občutljiva oseba, da me vsaka malenkost prizadane.
Neskončno si želim to spremeniti, da me ne bi pač nobena stvar ne more prizadeti. Kaj je recept za to, da postaneš hladnokrven?
To bi rada že tako obupno kar čez noč začarala, sam ne morem in ne morem iz svoje kože, sem preprosto tak tip človeka, ampak imam pa vrh glave, da se nonstop cmerim in sekiram za vsako malenkost.

Nina

Draga “cmerica”.

Nekateri ljudje so bolj drugi manj občutljivi, nekatere že kakšna malenkost “vrže s tira”, drugim nič ne more do živega. Mislim, da morate najprej to svojo značajsko potezo sprejeti “za svojo”, ker se je ne morete “znebiti” čez noč.

Svojo “težavico” lahko poskušate rešiti z avtosugestijo lahko pa vzamete v roke kakšen priročnik za osebno rast (postavite si majhne in kratkoročne cilje, ki jih boste lahko uresničevali).
Verjamem, da imate ljudi ob sebi, ki vam lahko pri tem pomagajo, da se boste naučili stvari jemati “bolj na lahko”.

Pa še to, vedno ni slabo, da znate biti nežni in občutljivi do sebe in soljudi.

Vso srečo.

MALO BO TOLE VPRAŠANJE ČUDNO: a bi lahko z lastno manipulacijo, tako da si ponavljam v sebi vsak dan, vsako minuto tale stavek : nočem ničesar čutiti več!, da res tako postane v meni?

To nekako primerjam s tem, ko si naprimer želimo izdelati faks, pa si ponavljamo jaz to zmorem, jaz to znam. in se uresniči, ker enostavno, si zabičaš v glavo, da pač to je tako in tako mora biti, tako da kar avtomatsko izpolnjuješ vse pogoje, uporabiš ves trud v to smer in se zgodi kot si si sam želel.

bi bilo možno kaj podobnega v zvezi z mojim vprašanjem?

Draga “ninika”.

“Čustvo je duševni proces, s katerim izražamo odnos do vsega, kar nas obdaja”.

To ne gre za manipulacijo, kot ste napisali, ampak za ravnanje s čustvi in obvladovanjem le-teh. Zato torej si ne smete želeti, da ne boste čisto nič več čutili, ampak morate imeti možnost izživeti celo paleto čustev od jeze in žalosti do veselja in sreče. Gre za to, da znate s temi čustvi ravnati, da znate v realni situaciji pravilno reagirati. (ne torej, da čustva zanikate, ampak jih obvladate).
Bodite pozitivno in optimistično naravnani, vsak dogodek in situacija v življenju vam prinese nove izkušnje iz katerih se lahko učite.
Poleg tega pa je pomembno tudi samospoštovanje, zaupanje v lastno vrednost, zadovoljstvo s samim seboj. Pozitivne misli, ki vas spremljajo skozi dan vam lahko k temu pripomorejo.

Obilo pozitivne naravnanosti in dobre volje.

Lep pozdrav,
Mihaela.

New Report

Close