Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Hitro ukrepanje

Hitro ukrepanje

Kakšno je najbolj učinkovito hitro ukrepanje pri dnevih kot je današnji, ko mi ves dan teče z nosa in oči brez prestanka.
Sicer sem alergičen na trave in vsak dan vzamem tableto Telfast 180 in moram reč, da kar gre.
Pride pa nekaj dni v letu, ko sem zelo slab.

Ali obstaja kakšna pot ali način, s katero bi si olajšal take dneve (naravna ali umetna)?
Vsak nasvet bo dobrodošel.

Hvala in lp

o.k, ma je kje v slo., ko ni deževalo?! sprašujem ker po dežju je obremenjenost z cvetnim rpahom bistevno mnajša in bi torej bilo bolj logično da bi imel težave na lep sončen ventroven dan in ne na dan po dežju ali celo ko dežuje.

kaj bi ti lahko pomagalo? da se zabubiš v stanovanje, ne odpiraš oken in vrat in počakaš kdaj bo obremenjenost zraka manjša. ironično, vednar edino dokaj zanesljivo.

Kakšne naravne poti ne poznam. Poznam pa ‘umetno’, ko jo imenuješ ti. Pred leti sem imel zaradi cvetnega prahu podobne težave kot ti. Niti tablete niso kaj dosti pomagale. Potem sem na spletu prebral o napravici medinose:

Sam se pozanimaj, kje jo dobiš najceneje, menda neposredno pri uvozniku?
No, odkar imam ta medinose, pojem letno največ do 10 tablet proti alergiji. Izcedka iz nosu skorajda ni več, moti me le še solzenje iz oči, ki me tudi neprestano srbijo. Bolj jih manem, slabše je 🙂 No, za oči je na voljo tudi vse več različnih kapljic, ki delno ublažijo te težave.

Vedeti pa moraš, da nezdravljena alergija iz leta v leto bolj moti – sčasoma žal privede do dušenja in astme. Zato ukrepaj, preden bo prepozno.
Mislim, da se boš tako znebil obilice tablet, ki imajo tudi stranske učinke. Medinose moraš začeti uporabljati že 2 – 3 tedne preden običajno izbruhnejo težave zaradi cvetnega prahu. Letos si torej že malo zamudil, pa vendar poskusi, če ti cena ni previsoka.

Pa veliko uspeha ti želim!

Poskusi, če že ni prodano:

New Report

Close