Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Hitro bitje srčka

Hitro bitje srčka

Pozdravljeni!

Letos avgusta sem pravič začutila močno bolečino v levem delu nad dojko. Bolečina je bila mišična, saj se je s premikom roke stopnjevala. Bolečina je trajala teden dni.
Mesec kasneje sem se med popoldanskim počitkom prebudila zaradi močnega in hitrega razbijanja srca (120 udarcev v mirovanju). Zdravnica me je poslala na EKG, kjer so izmerili 113 udarce/min. Naredili sva pregled krvi in test ščitnice. Vse v mejah normale. Segmentacija 12.
Tri tedne kasneje se noč prečula zaradi hitrega in močnega bitja srcka. Izmerila sem 130udarcev/ min in pritisk 140/85. Stara sem 24 let.
Bila sem na ultrazvoku in ponovno na EKG-ju. Vse je bilo v mejah normale, pulz je bil 92/min.
Še večje skrbi mi povzroča rahlo povišana telesna temperatura, ki traja že dobre tri tedne (37,3). Resa je, da so bili na začetku vidni znaki prehlada.

Ali je to kakšna povezava z mojim srčkom? Na kaj naj bom pozorna?
Ali lahko opravim še kakšen pregled?

Hvala in lep pozdrav!

Pri prehladih, pri katerih nastopi tudi vnetje srčne mišice, opažamo naslednje stanje: prehlad, ki se nadaljuje z blago zvišano telesno temperaturo skozi nekaj tednov in z motnjami srčnega ritma.

Ker so se pri vas srčne težave začele že pred 4-5 meseci brez predhodnega prehlada (?), se nagibam k mnenju, da gre za motnje srčnega ritma zaradi prevelikega delovanja živca “simpatikusa”. Poizkusite zdravljenje s tabletkami propranolol (2 x 20-40 mg na dan) skozi 2-3 tedne.

Sedimentacija 12 ne izključuje vnetja srčne mišice. Potrebno je opazovanje.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Kako prepoznat vnetje srcne misice, jaz sem en teden kar mocno prehlajena, kasljam fejst, nekaj dni me je na levem delu hrbta mocno bolelo , ne vem ali so bila pljuca..zdaj pijem caje, lekadol, stanje se izboljsuje, opazila pa sem, da vcasih otezeno diham, pa tu in tam mi srce preskoci…motnje ritma…ampak posebej takrat ko sem kaj vznemirjena, drugace ne. Skrbi me, ker sem ze kar nekaj angin prebolela, koliko imam ze poskodovano srcno misico. Bila sem ze na ekg, bp, pritisk mi niha, vcasih 110/75, nato nad 130. Rada bi sla se na UZ, ampak ne vem kaj naj naredim, da mi srce zaradi strahu ne bi tako hitro bilo. Prav strah me je, ker mi enostavno ponori, od strahu…

New Report

Close