Spoštovani,
pred enim mesecem sem bila na odstranitvi treh znamenj. Takrat mi je kirurg rekel, da ne rabim več hodit na kontrolo, histološki izvid pa bom dobila na dom.
Danes sem pa dobila pošto iz bolnice, da se moram zaradi vpisa histološkega izvida oglasit čez 10 dni v njihovi ambulanti.
Ker me je zelo skrbelo, kaj to pomeni, sem poklicala na kirurgijo in govorila z zdravnikom, ki me je vprašal, kaj točno me skrbi. Seveda sem povedala, da me skrbi, da je bilo znamenje rakavo (maligni melanom je imel že moj dedek). Povedal je, da je znamenje navadno, kar pa me mora skrbet je, da so na njem ostali robovi in da mi bo moj zdravnik na pregledu vse razložil.
Mi lahko, lepo prosim, razložite, kaj pomeni, da so ostali robovi in zakaj bi me to moralo skrbeti, ker sem naročena šele čez 10 dni in bom do takrat težko zdržala.
Najlepša hvala,
Nataša
Pozdravljeni,
Panika ni potrebna. Znamenje ni bilo odstranjeno v celoti, zato bodo odstranili se tisti del, ki ni bil odstranjen. To pa zato, da se cez leta ne bi iz dela znamenja, ki se ni bil odstranjen, kaj razvilo.
Lp,