Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Histericen jok dojencka

Histericen jok dojencka

Spostovani,
Imam tri mesece starega dojencka. Zadnjih 10 dni se dogaja, da se zacne dojencek neutolazljivo jokati. V obraz postane rdec, dusi ga in trese mu glavico. Nikakor ga ne uspem umirit, tako da na koncu od utrujenosti zaspi. Tudi drugace je zelo nemiren, kraspa se po obrazeku. Krcki so ze minili tako da to ni razlog. Prosim za pomoc ali bi morda morala obiskati kaksnega specialista? Ali gre morda za razvojne tezave?

Samo po opisu ni mogoče oceniti, za kaj gre. Lahko je refluks (vračanje kisle vsebine iz želodca v požiralnik) z vnetjem sluznice požiralnika, morda je vzrok alergija na kravje mleko, lahko pa tudi kaj drugega. Vsekakor je najprej pregled pri otrokovem pediatru, ta bo ocenil ali otrok potrebuje še kakšno obravnavo pri specialistu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close