Najdi forum

Zdravo!
Rabim nekaj nasvetov…
živimo v bloku in bi radi prišli do majhne hišice..do cca 100m2. Zanima me, kako začeti.
Razmišljam nekako v smeri: vzeti kredit za manjšo parcelo in kupiti manjšo montažno hiško. Kaj pomeni, ko ima nekdo napisano v oglasu, da je izdelan zazidalni načrt, ki predvideva hišo v 3. etažah? Se lahko gradi tudi pritlična hiška? Koliko npr. pride gradbeno dovoljenje oz. dovoljenja, ki jih rabiš?
Prosim, da me ne kregate preveč, če sprašujem “butasto”…sem pač nova v tem;)
lp

Nekaj na to temo: http://med.over.net/forum5/read.php?98,4974629

anna43,
za začetek res prelistaj temo, ki jo je prilepil moderator.

Predno se z denarjem poženeš za nakup parcele preveri ali možno/dovoljeno graditi.
Ko boš imela imfo, da je možno, si pridobi OPPN ali kakšen zazidalni načrt, ga predelaj z izbranim projektantom. Lahko si dvigneš LI, kjer bo nekoliko bolj razloženo kakšen tip hiše se lahko gradi na tvoji parceli.

–“Kaj pomeni, ko ima nekdo napisano v oglasu, da je izdelan zazidalni načrt, ki predvideva hišo v 3. etažah?” Zazidalni načrt je Nčrt prostora, kjer se lahko gradi; vrisane so pozicije (predvidene) hiš; cesta; kakšna infrastruktura, izohipse (višine),…… Običajno je to za kakšno naselje hiš, Hiša ima Klet (K) + Pritličje (P) + Mansardo (M) —> K+P+M.

Pred izdajo GD potrebuješ : PGD; PZI (trije), Pravnomočno GD —> začneš z gradnjo hiše.
Za Gradbeno dovoljenje plačaš izdajo papirja – Upravno takso.
Za ostala Soglasja je razpon odvisen od požrešnosti občinskih veljakov!! Predvem Komunalni prispevek te užge po denarnici!!

LP

New Report

Close