Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Herpes na prstu 2,5 letne punčke

Herpes na prstu 2,5 letne punčke

Pozdravljeni!

Moji hčerki se pojavlja izbruh herpesa na palcu desne roke. Prvič se je pojavil pri 1 letu, po poškodbi in operaciji prsta. Takrat so potrebovali kar nekaj časa, da so ugotovili, da je herpes. Sedaj je stara 2 leti in pol in se ji ponavlja izbruh vsak mesec.
Bili smo že nekajkrat pri dermatologu v MB bolnišnici. Predlagali so samo preventivno vsak dan mazat s kremo Virolex, pri izbruhu pa Gentianal violet in cinkovo mazilo za sušenje.

Ker vem, da posebnega vpliva na ta virus ni me zanima ali obstaja kakšno bolj primerno zdravljenje za 2,5 leti starega otroka.
Zdravljenje s tabletami je dermatolog odsvetoval.

Strah me je, da si lahko prenese na kakšno bolj občutljivo mesto.

Hvala za vaš odgovor.

LP

POzdraV!
Ponavadi se herpes ne prenaša na druga mesta.

V primeru pogostega ponavljanja pa včasih pomaga obsevanje z Bioptron svetilko ali pa TNB( blokade s tokom), kar je oboje neboleče in neškodljivo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani,

vaš odgovor bom posredovala pediatrinji in dermatologu naše punčke. Čeprav teh postokov v MB bolnišnici ne pozanjo se dermatolog strinja, da bi pri njej prej kot zdravljenje z tabletami poskusili še kaj drugega.Zanima me kje se lahko naročimo na to obsevanje z Biotron svetilko. Se to obsevanje izvaja v času izbruha herpesa. Trenutno ima herpes na prstku ki si ji že suši. Ali mislite da bi še našo punčko prej pregledali, potem bi vas vljudno prosila če se lahko naročimo v vaši ambulati.
Lahko vam po e-mailu posredujem tudi vse izvide iz dermatološke ambulante v MB.

Hvala za vaš hiter odgovor in lep pozdrav v Ljubljano!

Živjo,
herpes učinkovito lajšam z kremo tea tree, ki deluje antibakterialno- je naravni antibiotik. Krema je iz naravnih sestavin in otroku ne more škoditi. Če mi pišete na mail, vam lahko povem še več o tej kremi. Lakho vam jo tudi priskrbim.

Lp

Jaz si težave s herpesom odpravim z oljem tea tree in kremo tea tree. Učinkovito. Sem bila že tako daleč s temi herpesi, da sem nameravala v Avstrijo po injekcije. Ta dva produkta sta mi učinkovito pomagala. Če vam lahko pomagam z izdelkoma, mi pišite na mail.

Pozdrav!

To svetilko imajo ponavadi na fizioterapijah, v Ljubljani na Dermatološki kliniki, prav tako TNB.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close