Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Oblikovanje in krepitev telesa Herbalife shake za zdrav zajtrk, DA/NE?

Herbalife shake za zdrav zajtrk, DA/NE?

Lep pozdrav, zanima me kakšne so vaše izkušnje s temi Herbalife shakerji, ki naj bi nadomestili zajtrk? Imam namen kupiti, pa nočem tvegati in vreči denarja stran.
hvala!

Živjo 🙂

Sama herbalife shake uporabljam že kar nekaj časa. Vse se je začelo, ko mi ga je predstavila prijateljica, ker nisem jedla zajtrka. Sedaj za zajtrk spijem herbalife shake, da mi dodatno energijo, in je super okusa ima pa tudi malo kalorij tako da super stvarca 🙂

če te zanima še kaj mi piši na: [email protected]

Ziher boljši, kot da sploh ne bi pojedla nič. Niso pa nek čudež.

nova
Uredništvo priporoča

Se ti zdi vredno zdravje uničevati s samo kemijo?

Ja šejki so super ampak zelo dragi so.

Odvisno kateri ZDRAVA PAMAET

Herbalife mora imeti tako visoke cene, ker je v verigi toliko prodajalcev in vsak mora dobiti svoje plačilo (piramidni sistem) – skratka plačuješ provizijo kar nekaj osebam, ki so višje v piramidi in nimajo nobene veze z izdelkom, ki si ga kupila (razen, da so v Herbalife pripeljali kolega, ki je pripeljal kolegico,.. ki je pripeljal kolega, ki ti je prodal ta napitek.

Ker teh vmesnih prodajalcev pri drugih znamkah ni, so cene seveda drastično (tudi do 10krat oz. 1000%) nižje.

Da razložimo.. Najdražje in najbolj pomembne sestavine prehranskih dodatkov so kvalitetne sirotkine beljakovine oz. whey proteini.
Zato je pri ocenjevanju kvalitete prehranskega dodatka najpomembnejši podatek, koliko sirotke vsebuje!
Paziti se je treba, kadar v izdelku vidimo dodane OH (predvsem sladkor kot je fruktoza) in pa sojo kot vir beljakovin – oboje je poceni surovina (sladkor je več kot 10krat cenejši od sirotke) in drugič negativno vplivajo na hujšanje (predvsem fruktoza).

PRIMER
1. Herbalife Formula 1
(sem se moral malo potruditi, da najdem navedbe glede sestavin in vsebnosti OH, beljakovin in maščob – na slovenski spletni strani iz neznanega razloga namreč niso navedene, za ceno je treba poklicati, ker je na spletu niso objavili)
Teža: 550 g
Cena 42,39 Eur

Na odmerek 23 g:
1 g maščobe (0 g nasičene)
13 g OH (od tega 9 g sladkorja – fruktoze)
9 g beljakovin (soja)

Komentar sestave:
Zanimivo se mi zdi, da je ta izdelek pri Herbalife namenjen hujšanju. Ima namreč le 40% beljakovin in 56% OH!
Glede na sestavo je podoben našim mass gainerjem – to soizdelki namenjeni hitrejšemu pridobivanju mišične in telesne mase.

Poleg tega vsebuje sojo, ki je eden najbolj kontroverznih virov beljakovin nasploh (če vtipkaš “should I use soy protein v google, dobiš zanimive rezultate)

Še najslabša od vsega pa je visoka vsebnost fruktoze, ki je najslabši OH, kadar želimo shujšati. V ZDA so fruktozo in njene derivative označili za glavnega krivca epidemije debelosti v zadnjih 50h letih, ko se fruktozo dodaja vsepovsod (ima namreč dober okus).

Komentar cena/ količina
Kot rečeno, se je pri ocenjevanju kvalitete izdelka potrebno osredotočiti na vsebnost sirotkinih beljakovin. Ker jih Formula 1 sploh ne vsebuje (na spletu mi ni uspelo najti niti enega produkta Herbalife, ki bi vseboval sirotko, ki je najbolj kvaliteten in na žalost tudi najdražji vir beljakovin).

Pomembnost sirotkinih beljakovin za človeka je razvidna tudi iz dejstva, da človeško mleko vsebuje kar 80% sirotke in 20% kazeina. Pri kravjem mleku so odstotki ravno obratni.

Če kljub temu izračunamo ceno za gram beljakovin v Formula 1…
550 g = 42,39 Eur in vsebuje 215 g beljakovin
Cena 1g beljakovin = 0,2 Eur oz. 20 centov

Zdaj pa primerjava z drugo znamko športne prehrane.

Za primer bom vzel THE Nutrition in najbolj priljubljene sirotkine oz. whey proteine THE Amino Whey.
*OPOMBA – izdelek je trenutno v Akciji in je cena znižana -40%
Cena = 36,84 Eur
Količina = 2300 g

Na odmerek 25 g:
1 g maščobe
0,9 g OH
21 g beljakovin

Izračun
2300 g = 36,84 Eur in vsebuje 1978 g beljakovin
Cena 1g beljakovin = 0,02 Eur oz. 2 centa

Razlika v ceni je 10-kratna, kljub temu, da Amino Whey po sestavi veliko boljši, predvsem za hujšanje, saj ne vsebuje sladkorja.

Še enkrat opozarjam, da je Amino Whey trenutno v Akciji in je cena sicer višja.
Kogar zanima, si lahko izdelek ogleda in tudi naroči na spletni strani http://www.the-nutrition.com/

--------------------------------------------------------------------------------- Mare Hojč, inštruktor fitnesa in licenčni trener IBFF [url=http://www.the-nutrition.com/domov/?utm_source=Medovernet&utm_medium=Oglasni%20prevzem&utm_campaign=Medovernet%20oglasni%20prevzem][img]http://med.over.net/wp-content/uploads/2015/09/logo-the-nutrition-e1441270438907.jpg[/img][/url] VIDEO Vadba za Hujšanje Doma (Začetni/ Nadaljevalni/ Napredni program, vse v video obliki z razlago strokovnega trenerja; Brezplačna) http://www.the-nutrition.com/video/kategorija/vadba-doma//zacetni-program Katera oblika kardio vadbe je najbolj učinkovita za hujšanje (VIDEO) http://www.the-nutrition.com/single-blog/Katera-oblika-kardia-je-najboljsa-za-hujsanje/123/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/cilj/Hujsanje/stran/1 Shujševalni recepti (dietna Nutella, Rafaello kroglice, Nizkokalorična pica..) http://www.the-nutrition.com/recepti Kako je Sara izgubila 26 kg (najuspešnejša X3M Shredxx 90-dnevna preobrazba) http://www.the-nutrition.com/single-preobrazba/Sarina-X3M-Shredxx-90-dnevna-Preobrazba/9/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Hranilna vrednost izdelkov herbalife (v angleščini):
http://az31823.vo.msecnd.net/content/en-us/pdf/catalog/3106_formula1_vanilla_label_us.pdf

Izdelek ima zelo visoko vsebnost fruktoze, zato je tudi sladek po okusu. Uživanje večjih količin fruktoze pa lahko poviša krvne lipide (holesterol) in povzroči zamaščenost jeter. Izdelek je po sestavi sladkarija.

Zajtrk naj bo sestavljen iz polnozrnatih žit, vira kakovostnih beljakovin (mleko, soja, meso), idealno je tudi, da vsebuje sadje in zelenjavo.

Na spodnji povezavi spodaj je primer zdravega jedilnika, ki vključuje tudi hitro pripravljene možnosti za zajtrk:

http://enemon.si/tekaske-priprave/urska-jurca/

Vid Vičič, mag. inž. preh.

pred cca 15 leti sem samo prodajala HL v Sloveniji, ko smo ga še vozili iz Hrvaške. Imela sem lepo natrenirano postavo, zato sem bila tudi uspešna kot prodajalkla, bila sem celo supervizor in imela lepo napeljan posel. Potem sem sama začela jesti šejke, saj sem nekako verjela v produkt, sploh pa, če ga prodajaš, je fino, da znaš vsaj povedat, kako se meša, topi, kakšen je okus…itd. Začela sem pridobivat kg in, ko sem se zredila za skoraj 10kg, sem začela še bolj panično jest še vse ostale formule in pridobila še dodatnih 30kg!
Imam jih še danes, saj je soja znani hormonski motilec, imam totalno uničeno delovanje ščitnice in cel kup težav. Seveda kasneje nisem prodala nič več, kdo pa kupi izdelke za hujšanje od prekomerno debelega človeka?
Tako, da ti iz prve roke lahko rečem le, čim dalj od HL, imaš ogromno odličnih Whey šejkov, odličnega okusa in mnogo cenejših, kot ti je napisal Mare.

Kako mi je zanimivo, ko nekdo popljuva miljarde vredno firmo in potem na koncu naredi reklamo za svoj produkt. Žal mi je da se Mare tako lepo zlaže, ko reče, da Herbalife nima sirotkinih beljakovin (linija H24) haha, če te zanima ima tudi grahove 😉

Preden kdo koga užali naj se prvo prepriča sam, in naj se tukaj ne smeši pred celim svetom, ko govori traparije.

Herbalife je na tržišču že 36 let in v tem času ni bil s tržišča odstranjen niti en izdelek, ima 31,2% velik težni delež, medtem konsi ostalih 1000 podjetij deli ostalih 68,8% trga.

Piramidna shema?
Sama sem bolj uspešna od svoje mentorice, se vam to zdi piramida? Placan si kolikor delaš.

Xxl punca, zate mi je pa žal, da nisi znala pravilno uživati prehrane Herbalife.

Lepo prosim za kontakt Herbalife prodajalke iz Ljubljane. Rada bi kupila nekaj izdelkov, ne želim pa delovati v prodajni sceni (vsi prodajalci, s katerimi sem imela stik do sedaj, so pričakovali od mene, da izdelke prodajam). Hvala, lep pozdrav!

Tudi ta linija 24 nima vsa sirotke, nekateri izdelki imajo mlečne beljakovine, eden recimo pa tri vrste beljakovin, in sicer mlečne in dve vrsti sirotke. S tem da je OH dvakrat več od beljakovin in s tem, da je v njem še umetno sladilo. V 45 g izdelkah je tako 14 g beljakovin in 27 gramov OH. Nisem pa šla preučevat vseh izdelkov te linije, da bi našla grahove beljakovine.
Glede na to, kaj vse nam lahko prodajajo v trgovinah, pa nikome ništa, to, da izdelek ni šel s tržišča, ne pomeni popolnoma nič. Do velikega deleža na trgu se pride z reklamo, ne s kakovostjo.
Pa da ne bo pomote, sem proti vsem takim napitkom, ker se mi zdijo popolnoma odveč. Če rabiš beljakovine, jej skuto in pij sirotko, ne vem, v čem je problem.

Tablete za hujšanje – http://thermacuts.si Hotela sem samo povedati, da je Bureno ekstra! Shujšala sem 14 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.

Zivjo.jaz sem imela po 6 mesecih jemanja Herbalife precej slabe krvne izvide in mi je zdravnica močno odsvetovala jemanje tega produkta.Tudi imunski sistem se mi je popolnoma sesul in sem bila non stop bolna (bakterijske,virusne okužbe).Če že želite shujšati s temi prašku, so v Mullerju cca. 7 evrov oz.6x cenejši kot HL in so
iz sirotke ne iz soje

040 216 228 Seherzada

Praški in zdrava prehrana…?

Zdravo je sveže, lokalno pridelano, čimmanj pesticidov in na sploh vseh “cidov” in brez pretiravanja.

Definitivno je odgovor NE

Daj ne bluzi, tote text smo se vsi na pamet piflali ki smo v HLje, vse je samo napihjeno… Fora je v tem da shujsaš samo zato ker se pričneš gibati… Pa linja HL24 je še dražja kak vse ostalo, polek tega pa še je unčikovitost te linje HL24 za en ku**c 🙂
JAZ SEM TUDI SUPERVIZOR

Bravo za odgovor

Živjo. Me samo zanima če ste dobile to kar ste hotele? lep dan

Če pogledaš sestavo, ne vsebujejo nič dobrega, od sladkorja da slabih sojinih beljakovin. Vsak prašek v športni trgovini bo boljši od tega. Moraš pa pravilno dozirat.

Finta Herbalife je samo v tem, da te bojda nasiti in ne čutiš lakote, vase pa sicer ne dobiš nič dobrega.

Praški vsebujejo gostilo in te zato nasitijo. Če že jemljete to, dajte kakovostno! Sama sem tudi začela s tem, in sem kupila takšno, kakršno imajo športniki, z veliko beljakovin. Sem poskušala z okusom, ampak mi je presladko, tako da sem potem zamenjala za nevtralen okus.
Nekje okrog enega eura te pridejo dnevno ti beljakovinski napitki. Jst to uživam namesto večerje.
Tisti, ki hujsajte, uživate več beljakovin in zelenjavo, nekaj malega OH, sadja in maščob.
Priporočam.

New Report

Close