Najdi forum

Mi lahko poveste, kako lahko pri okužbi s hepatitisom B v kitajski tradicionalni medicini povečate imunsko sposobnost? Predvsem me zanimajo načini (akopunktura) in zdravila oz. prehranski dodatki, ter kateri so priporočljivi.

Že nekaj časa ravno zaradi okužbe s hepatitisom B hodim h kitajski zdravnici, ki mi je dala neko proso oz. žito podobno ješprenu, katero sem kuhal 1 teden dni (malo pest skupaj z isto količino riža) in jedel to kašo 1x/dan. Tako sem se znebil obloge z jezika, nadaljujem pa s suhim ličijem. Zdravnica pravi, da odstrani vlago iz jeter. Mi lahko malo bolj razložite za kaj gre? Kakšen učinek ima suhi liči?
Hvala za odgovore.

Dragi Snupek!

Najprej mi dovolite, da se vam, iz srca, opravicim za tako veliko zamudo. Resnicno mi je zal, da ste morali cakati tako dolgo na vas odgovor. Prosim sprejmite moje opravicilo.

Nacinov krepitve imunskega sistem je pri hepatitisu vec, odvisno katero diagnozo imate po TKM. Obstaja vsaj sest tipov ali diagnoz hepatitisa po TKM, ne glede na to ali imate hepatitis A, B, C ali D. TKM pozna svoj nacin diagnosticiranja, zato vam brez natancne diagnoze, po TKM, ne morem razloziti kako zdravljenje poteka. Pravzaprav bi lahko, vendar bi potem morala opisati vseh sest tipov s pod-kategorijami.

Glede na to, da govorite o oblozenem jeziku, gre verjetno za t.i. presezeno vlago v telesu/jetrih, vendar spet ne vem kaj jo je povzrocilo in kaksnega tipa je.

Zdravilci TOM, kamor spada kitajska herbologija, nikoli ne zdravimo samo z enim samim zeliscem. Glede na bolezen kombiniramo vsaj stiri ali vec zelisc, da je ucinek holisticen. Taksnemu pripravku recemo formula.

Po vsej verjetnosti vam je zdravilka predpisala licijevo seme, ki se v pinyinu imenuje Li Zhi He. Le ta ima najmocnejse ucinke v meridianih jeter in zelodca. Po svoji naravni konstituciji je sladek in vroc. Iz tega predvidevam, da gre pri vas za hepatitis zaradi prevelike hladne vlage v jetrih. Seveda, je to golo ugibanje, ker resnicno ne vem nicesar o vasih simptomih.

Pojdiva nazaj k suhemu liciju: glavni znacilnosti tega “zelisca” sta razprsitev stagnacije qi-ja in hladu v jetrih. Poleg teh dveh glavnih znacilnosti, ga uporabljamo, seveda v kombinaciji z drugimi zelisci, za lajsanje bolecin se posebno v testisih.

Upam, da sem vam vsaj malcek potesila vaso radovednost. 🙂 Ker nimam podrobnejsih podatkov, pac nisem mogla odgovoriti konkretno.

Predlagam, da se o vsem, kar sprasujete mene, pogovorite s svojo zdravilko.

Vse dobro in oglasite se se kdaj! 🙂

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close