Hemeroidi?
Pozdravljeni
Sem moški, star 23 let. Soočam se z eno neprijetno težavo, ki traja že več kot dve leti, ampak se nanjo nisem kaj dosti oziral. Zadnje čase pa se je stanje poslabšalo. Skratka, ko grem na veliko potrebo, si seveda na koncu obrišem anus. Sprva ni krvi na papirju, ampak je zelo hitro prisotna na njem. Ne vem, ali imam tako razdražen zadnjik ali so razlog hemeroidi. Sem ter tja imam tudi moteč občutek mokrenja v predelu zadnjika, tako da si moram ponovno obrisati zadnjik. Krivec za mokrenje je kri. Občasno opazim kri tudi na gatah. Ostalih težav nimam. Blato normalno. Še preden tema nanese na kakšne spolne odnose, jih ne izvajam.
Ker si zadnjika sam ne morem pregledati natančno, ostalim mi je pa preveč nerodno za pokazati, sprašujem vas, ali so to lahko znaki za hemeroide?
Najlepša hvala in lp
Pozdrav!
Da, velika verjetnost je da gre za hemeroide, seveda pa so lahko tudi ranice ob zadnjiku, vnetje ob zadnjiku, lahko tudi dogajanje v zadnjem delu danke, na vsak način je potrebno razjasniti za kaj gre- pregled pri osebnem zdravniku, ki bo potem odločil ali bo sam zdravil ali vas bo napotil k proktologu.
Lp