Hematopan in retafer
Pozdravljeni,
zanima me, kje bi se še dalo dobiti zdravila Hematopan in Retafer. Rečeno mi je bilo, da se jih v Sloveniji trenutno ne da več dobiti, zato bi bili jih pripravljeni poiskati tudi kje drugje.
Babi trpi za pomanjkanjem železa v krvi, zato morajo železo intravenozno dodajati njeni krvi enkrat tedensko. Celoten postopek je zanjo zelo utrudljiv, prav tako pa se še dan po njem slabo počuti. V preteklosti je jemala zdravila Hematopan in Retafer, zaradi katerih ni bilo prisotnih večjih stranskih učinkov, počutje pa je bilo tudi mnogo boljše.
Jaz trenutno živim v Veliki Britaniji, pa me zanima, če morda veste, ali bi bilo možno te tablete (najverjetneje pod drugim imenom) dobiti tu? In le se jih slučajno ne da dobiti tu – ali morda veste, kje bi se jih še lahko?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav.
Spoštovani!
V Angliji so na voljo 3 različni pripravki, ki vsebujejo železov(II) sulfat:
Feospan kapsule, ki vsebuje 47 mg elementarnega železa,
Ferrograd tablete s podaljšanim sproščanjem, ki vsebujejo 105 mg elementarnega železa in
Ferrograd C tablete s podaljšanim sproščanjem, ki vsebujejo 105 mg elementarnega železa in 500 mg askorbinskekisline.
Zdravilo, ki je v tem primeru najbolj podobno Haematopanu 100 so Ferrograd tablete.
Drugače, pa je v Nemčiji na voljo prav generično zdravilo Haematopana, ki se imenuje Haemoprotect.
Lep pozdrav,