Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Heilitis

Heilitis

Pozdravljeni!
Mene pa zanima od česa nastane heilitis?Meni se je pojavil leto nazaj in sicer en mesec po tem ko sem dobila fanta. Bila sem že pri treh dermatologih in mi nihče ne zna pomagati. Mazala sem se z Bepantenom, Elocomom(samo 14 dni),različnimi vazelini, medom…pa nič ne more odpraviti mojih težav.Heilitis imam samo na spodnjem robu ustnice, kjer imam tudi poleg suhe ustnice bel rob, kot bi mi izginil pigment. Ali je možno da je heilitis tudi nalezljiv, od poljubljanja, oralnih spolnih odnosov?Ker mi je zanimivo da imam to odkar imam fanta. Poleg tega se s fantom že nekaj časa sploh ne poljubljava, ker če se me tako peče ustnica, da je nevzdržno.Prej nikoli v življenju nisem imela suhih ustnic ali kakršnihkoli težav z njimi.Zdaj pa si jih moram non stop mazati.Trenutno se mažem z ribjim mazilom, ki mi ga je predpisala zdravnica.Najlepša hvala za odgovor!Stara sem 24 let.

Urška

Pozdrav!

KOt ste sama opazila je lahko vzrok tudi reakcija na drugo sluznico, lahko na šminko, lahko pa gre tudi za atopični dermatitis.

Izogibanje kontaktu z osumljeno snovjo privede do umiritve vnetja, sicer pa so potrebna testiranja.

Potrebno je spremljanje stanja in iskanje vzroka.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close