Najdi forum

Hči je bila spolno zlorabljena

Jaz bi rada en nasvet. Pri pospravljanju sobe moje hčerke sedaj je stara 13 let, se mi je slučajno odprl njen dnevnik – ta trenutek mojega življenja je bil najhujši. V njem je pisalo, citiram njene napisane besede > S hčerko sem se provala pogovoriti vendar sem od nje izvedela samo, da se je to dogajalo že več mesecev, ker sem že prej na spletu prebrala, da ni dobro preveč drezat vanjo sem jo nato pustila pri miru, tako ne vem kaj se ji je točno dogodilo. Stike s sosedom smo prekinili. Vendar ne vem kaj naj bi storila naprej, kako naj pomagam hčeri, in seveda vsem nam v družini – vsi smo zelo prizadeti. Povedali smo ji, da ji popolnoma verjamemo in zaupamo ter ji močno poudarili, da ona ni nič kriva.

Prosila, bi za kakšen nasvet ali, če mi opišete podobno prizkušnjo, kdaj se počutim kot v začaranem krogu.

zaskrbljena mama

skulj, da ne bom rekla kaj narobe, ker vse osnovno ste že naredili, zdaj je potrebna strokovna pomoč, ti predlagam, da se obrneš na Združenje proti spolnemu zlorabljanju, kjer imajo največ izkušenj: http://www.spolna-zloraba.si/

Kakšno izkušnjo, to bo pa še kdo povedal, ker morda bolj kot to trenutno potrebuješ pogovor. Želim ti veliko notranje moči, da boš zmogla skupaj s hčerko skozi to bolečo izkušnjo in spoznanjem.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Kaj naj ti svetujem.čim prej se pogovori s hčerko in to obvezno prijavi policiji.To povej tudi hčerki,saj ima hčerka mišlenje da je ona kriva za to kar se je zgodilo.res pogovorita se vsem,čeprav imam po napisanem občutek da ji je ta vaš kolega grozil da ne sme nobenemu povedat drugače se lahko kaj zgodi tebi in očetu.Povej ji da naj se ne to ne uzira in pove kaj se je v resnici zgodilo najprej tebi ,potem pisno,cel dogodek in nato pove še policiji in to čim prej.ker se to lahko ponovi kar kmalu.Jaz sem samo nadlegovanje moje hčerke stara je bila 12 let in pol takoj ko mi je hči povedala pa čeprav je bilo od tega dva dni prijavila policiji,pa so bili to samo otroci.
Še enkrat.Pogovori se s hčerko,naj ti pove kaj se je zgodilo.Obvezno pa to prijavi policiji,pa ne glede na to a je prijatelj ali ne.Otrok se policiji ne bo zlagal,opozoriti pa jo moraš da naj govori resnico drugače je lahko kaznovana če to ni res.Upam da sem ti kaj pomagala.In upam da bo gospa to lahko prebrala.

Potrebuje mnogo časa in razumevanja pri vsem tem. Dajte ji čas in ne drezajte vanjo če ji želite dobro. Drugače vam pa tudi svetujem da priskrbite strokovno pomoč vendar lepo vas prosim ne obnašajte se drugače do nje kot ste se pred tem otrok namreč to zelo hitro opazi in lahko bo si vaša dobronamerna dejanja razlagala v napačni smeri. Kar vam bo želela povedati vam bo povedala in tudi strokovnjakom nikar pa ne drezajte vanjo. Povedala vam bo ko bo pripravljena oz ko jo bodo pripravili do tega. Vem pa da želite tega človeka maščevati in da zato želite čimpreje zvedeti vse ampak najprej pomagajte žrtvi brez tega da jo drugače bi obravnavali. Ne skrbite vse bo še vredu le če se boste držali in ji stali ob strani ter se ne pretirano skrbeli, ker s tem jo boste le utrujali in bo krivdo valila nase za vse kar se ji zgodilo.
No to je samo moje mnenje.
Lepo vas pozdravljam in želim vam srečno
Carolina čaw

New Report

Close