Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Hčerka ima dolgo časa trajajočo drisko, pediater ji noče pregledati blata

Hčerka ima dolgo časa trajajočo drisko, pediater ji noče pregledati blata

Pozdravljeni,
imam 14 mesecev staro hčerko, ki ima že 1 mesec trajajočo drisko (včasih je blato samo srednje mehko, včasih pa precej tekoče in rumene barve). Driska se je začela skupaj s prehladom (prvi dan je imela tudi vročino), zdaj pa že 2 tedna ni več niti prehlajena, vročine od tistega prvega dne tudi nima. V zadnjem tednu je postala zelo zbirčna glede hrane, kar prej ni bila. Dajemo ji probiotik vsak dan, pa nima vidnega učinka. Še to, bila je cepljena proti rotavirusu.

Njena pediatrinja je na začetku rekla, da je to povezano s prehladom. Ko smo bili drugič pri njej, pa je rekla, da bo že šlo mimo in če ima drisko 2x ali 3x na dan, da to ni nič takega in da ni kužna. Kljub temu pa ostaja doma, ker noče skoraj nič jesti in bi v vrtcu še manj (sedaj ji kuham samo stvari, ki so priporočljive pri driski in za katere vem, da jih bo pojedla… izbira je tako zelo omejena).

Moje vprašanje je, kaj lahko še naredim, da se čim prej pozdravi? Kaj bi še bil lahko razlog za tako dolgotrajno drisko?

Hvala že vnaprej za kakršen koli nasvet.

Tina

Po preboleli virozi, predvsem tisti z drisko, pogosto pride do prehodne laktozne intolerance. Poskusite torej uvesti izključno mleko brez laktoze, tudi v vrtcu (ampak ptorebujete potrdilo pediatra). Če v 2 tednih ni izboljšanja, je ptorebno ukrepati po protokolu za kronično drisko (iskanje vzroka).
Preiskava blata na bakterije in enterične viruse je potrebna pri napotitvi h gastroenterologu, sicer pa delamo preiskave takrat, ko je izvid pomemben za zdravljenje (torej ločevanje med bakterijsko in virusno okužbo na splošno, pri preiskavah blata pa prav nič, saj ne zdravimo z antibiotiki nobene driske oz. le izjemoma po mnenju infektologa).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close