Najdi forum

Pozdravljeni!
Morda kdo ve kje bi se dalo kupiti sadike hamamelisov (nepozebnik, nepozeba) – po možnosti na dolenjskem?

LP

Ja, na Dolenjskem smo bolj bogi s tem. Preveri v vrtnariji na Čatežu, v jeseni sem bila prijetno presenečena nad izbiro grmovnic.
LP, Miranda

Jaz sem ga lani kupila v vrtnarstvu Breskvar na Brezovici pri Lj. in že cveti.
Lp Jelka

Pozdravljena!

Če se ti ne mudi zelo s Hammamelisi, ti jih lahko konec pomladi prinesem iz vrta gospe Jelene de Belder.

Lp,

Aleksandra

Njami!

Tudi če bi se mudilo bi bilo vredno počakati na tele tvoje ;-)).

Ampak se bojim da bi to bilo preveč “zahtevati” od tebe. Kaj se razmnožujejo tako enostavo? S potaknjenci? Seveda če ti ni pretežko se zelo zelo priporočam!

LP
d.

Pod ogromnimi in lepo razraščenimi sadikami v parku, je mogoče najti na tisoče sejančkov.
Verjetno ne bodo nekih posebnih sort in križancev, toda moram povedati, da so tudi navadni H. virginiana, H. intermedia ali H. japonica zelo, zelo lepi.

Sejančki so navadno veliki okoli 10 cm, preden jih nato pokosijo. Bom prosila, če lahko počakajo s košnjo dokler ne bom prišla.

Rade volje podarim rastlino, saj me je gospa Jelena vedno učila, da je vrtnar najbolj bogat človek. Vedno ima toliko, da lahko nekaj da, pa čeprav je to le potaknjenec, ali drobo seme, iz katerega lahko zraste nekaj “velikega”.

Pogosteje sem na kulinariki in oglasila se ti bom, ko jih prinesem.

Lp, Aleksandra

Hej Aleksandra hvala že vnaprej!!!

Seveda so tudi te kot praviš “navadne” sorte zelo lepe – videla sem samo virginiano na sliki in je krasna – seveda bom zadovoljna s katerokoli od njih.

Gospo Jeleno in njeno pripovedovanje v oddajah mi je zelo sedlo v srce, verjamem da vas je vse tako učila.

LP

Zdravo, Aleksandra!

Tudi jaz bi te prosila za eno sadiko. Sem namreč velika ljubiteljica rožic oz. vsega kar raste in cveti. V kakšnih barvah so vse ti hamamelisi? Zadnjič mislim, da je bila ena ful lepa slika tega grma v reviji Moj lepi vrt, če se ne motim v roza barvi. Kdaj greš v vrt gospe Jelene? Kje je že ta vrt ? Na Nizozemskem? Jaz sem bila lani v Brnu preko revije Moj mali svet. Bilo je zelo, zelo lepo.

LP,Althea

Hammamelisi so v rumenih in oranžnih odtenkih, pa nekje do rjave. Za roza še nikdar v življenju nisem slišala. Verjetno je le zavajanje ljudi s čudom tehnike za oblikovanje slik.

Gospa Jelena je delala in živela v Belgiji.

Vesela sem, da Vas je vse več, ki so vam všeč lepote narave.

Lp, Aleksandra

Zdravo.

Ce bi lahko tudi meni prinesla dva sli tri sejancke, bi ti bila zelo hvalezna. Sem pa tudi jaz z Dolenjskega (trenutno v tujini) in z mozem delava vikend in bi si posadila. Ker imava veliko zemlje, bom rabila kar veliko grmovnic in rozic.
Ce pa ne mores, ne bom nic uzaljena.

LP, Andreja

New Report

Close