Hallux valgus-pomoč prosim!!!
Pozdravljeni!
Nekaj sem sicer že brala o tej temi tukaj na forumu in na internetu, pa
vendar me zanima še nekaj stvari. Zaradi tega sicer nisem bila še pri
zdravniku, je pa očitno, da imam na obeh nogah hallux valgus in sicer na
desnem stopalu bolj izrazito kot na levem. Izboklino opažam že od svojega
petnajstega leta, taka bolj izrazita pa je postala po porodu-stara sem 33
let. najverjetneje je to v mojem primeru dedno, ker ima oče to deformacijo. Precej se ukvarjam tudi s športom in imam kar precejšnje težave
(bolečine) po kakšni uri vadbe. Zanimivo je tudi to, da me začne boleti
tudi, kadar dlje časa sedim, npr. v avtu. Vsakič si moram odpeti ali sezuti
čevlje. Kar se pa obutve tiče je pa tako; nikoli nisem nosila ozkih,
tesnih čevljev (že zaradi tega ne, ker grdo izgleda-izboklina na čevlju), ravno obratno, nosim vedno udobno obutev in zdi se mi, da se mi tako stopalo še bolj širi-ima dovolj mesta za rast (če me razumete kaj hočem povedati).
Skratka, moja vprašanja so sledeča:
– kje opravljajo te vrste operacije ( tudi na klinikah) ali samo privat
– zanima me, kje privat po Sloveniji opravijo ta poseg ( na spletu sem našla le dva naslova)
– koliko stane takšen poseg
– ali grem lahko vsaj na pregled z napotnico
– koliko časa traja hospitalizacija in nato bolniška
– vsi, ki ste že imeli ta poseg, mi svetujte, prosim!!!
Lep pozdrav, Pika
Odgovorim vam lahko le na nekaj vprašanj – tovrstne posege opravljajo praktično po vseh bolnišnicah po Sloveniji, tudi na kliniki. Kdo in kje tovrstne posege izvaja privatno vam ne bi vedel povedati in tudi ne koliko tak poseg stane. Glede na to, da ste našli dva naslova vam svetuje, da se pozanimate direktno pri njih. Trajanje hospitalizacije je različno od bolnišnice do bolnišnice, v naši ustanovi izvajamo tovrstne posege v okviru dnevne bolnišnice tako da gre pacient isti dan domov. Samo okrevanje zavisi od vrste operacije, pravciloma traja vsaj mesec dni.