Groznje in psihicnicno napadnje tasce
Lepo pozdravljeni!
Ze dlje casa se pri mojem fantu in meni pojavlja tascin napad. Neprestano nama posilja sporocila, vdira v najino stanovanje, grozi, mece moje osebne stvari v smeti, laze, zali ter neprestano grozi z sms-i, posilja grozilna pisma, se noce oglasati na telefonske pogovore, izvaja psihicne strese na celotno druzino.
Naj le povem, da je gospa locena, prekinila je stike s celotno druzino. Problem je pri temu, da se vtika v moje zivljenje ter meni onemogoca ziveti.
Ko je prislo do locitve (med njo in njenim mozem) je psihiater presodil, da mati ni sposobna skrbeti za otroke ter dodelil skrbnistvo ocetu. Nato je gospa celoten postopek prekinila.
Velikokrat sem ze poklicala policijo ter povedala svoje probleme…in jasno, dokler ne pride do fizicnega spora, oni ne morejo ukrepati.
Prosila bi vas za pomoc. Vsi nasveti so dobrodosli.
Dejstvo je, da ne vemo vec kaj storiti.
RAbila bi pomoc.
Spoštovana Beatris,
takšne situacije res dostikrat izgledajo kot začaran krog, ki mu ni videti konca, moči pešajo, najbolj, kar zdaj potrebujete, pa je opora partnerja in vztrajnost (zlasti pri raznih instancah). Kot kaže, gospa zelo močno izraža svojo stisko navzven, je izredno labilna in bi najverjetneje takoj potrebovala psihiatrično pomoč, zdravila ali celo začasno hospitalizacijo v ustrezni ustanovi.
Predlagam, da se obrnete na najbližji Center za socialno delo po informacije ali morda poskušate dobiti informacije v zvezi s psihiatrično pomočjo v najbližji bolnišnici, saj je njeno vedenje izredno nepredvidljivo, nasilno, ogrožajoče zanjo in za bližnje. Sklicujte se na slednje, da ostaja nevarnost, da bi gospa lahko škodila sebi, svojemu življenju ter življenju in varnosti vseh bližnjih, tudi otrok, s katerimi pride v stik.
Srečno!
Predvsem ima ta tvoja ‘tašča’ sina in on je tisti, ki mora prvi ukrepati.
Kako to izgleda, da ‘vdira’ k vama v stanovanje in meče tvoje stvari v smeti? Stanovanje je vendar zaklenjeno in vdreti mora na silo. Kdo ji je dal ključ?
Zakaj si ti klicala policijo in ne tvoj fant? Zakaj opravljaš ‘njegov posel’? Če ni sposoben svoje družine zaščititi pred svojo mamo, kako počneš z njim?
Na kakšen način lahko vdira v vajino stanovanje? Ima ključe? menjajta ključavnice !!! Je lastnica stanovanja?Idita v podnajem …..pisanje je malce zmedeno, tako, da mini jasno ali je tvoj fant (mož, glede na omenjeno taščo) polnoleten ali ne…napiši več podatkov…
p.s.:psihiater ne more dodeliti srbništva nikomur, to lahko stori le sodišče…..