Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Grozdje, češnje

Grozdje, češnje

Pozdravljeni,

imam sina z diagnozo nepojasnjen atopični dermatitis, vendar so bili osnovni alergološki testi negativni (mleko, jajca, arašidi, čokolada…). Po izkušnjah pa sem ugotovila, da dobi srbeče rdeče izpuščaje po grozdju (ne glede na to, ali je domače neškropljeno ali kupljeno), pa tudi po trenutno aktualnih češnjah (neškropljenih domačih). Zanj sicer kakšne posebne diete nimam, omejitev ima le pri tropskem sadju, pa seveda pri konzervirani hrani.

V tem letnem času se mu je stanje sicer bistveno izboljšalo. Zanima me, če je še kdo med vami, ki bi imel alergijo samo na tako običajno hrano (ponavadi so jagode na črnem spisku, ne pa grozdje ali češnje).

Prav tako me zanima, v kateri starosti otroke testirajo še na druge alergene dejavnike (pršice, cvetni prah in ostalo, kar ni hrana). Nama dermatologinja zatrjuje, da bodo težave nekje do 4. leta starosti izginile (zdaj bo star 2 leti). Ker je čez dan otrok v varstvu, namreč zelo težko ugotovim, kaj bi mu sploh lahko povzročalo alergijo, sploh ker se reakcije ne pojavijo vedno isti dan niti ne izginejo s tistim dnem, ko določeno živilo črtamo z jedilnika.

LP,
Briar

Moja hči bo stara 3 leta. Vsi testi so negativni (kožni in krvni). Izogibamo se skoraj vsej kupljeni hrani in pijači. Še posebej se praska če je hrano, ki vsebuje jajca. In žal tudi naša reagira na češnje. Včeraj je jedla gozdne jagode. Te naj nebi bile alergene. Bomo videli. Sem tudi jaz v začaranem krogu, ker so skozi neki fleki, pa ne vem kaj ji škoduje. Si včasih mislim, da že kar zrak. Skrbijo me kortikosteroidi. Jo kar moram mazat z njimi.( ne vsak dan in ne na enem mestu). Krem dobim nekaj na recept, nekaj kupim in probavam. Naj res mine do 4. leta, v skrajnem primeru pa naj mine vsaj v puberteti. To je trenutno moja največja želja.
lp
m

New Report

Close