Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Groza: bradavice, gljivice, alergija…

Groza: bradavice, gljivice, alergija…

Spoštovani,

obračam se na vas v želji, da mi boste znali svetovati in pomagati. Imam 8letnega sina. Že od rojstva imamo težave s kožo. Začelo se je z raznimi izpuščaji (kot dojenčku) nadaljevalo z alergijo na kovino (to je podedoval po meni) v zadnjem letu in pol pa je imel: lojnica na očesu (operirano),gljivice na nogi (pozdravili), bradavico na nogi (dermatologinja – odstranila), bradavice v nosu (izginile same), trdovratno vnetje okoli splovila (pozdravili), pojav majhnega rdečega znamenja na prsih (izginilo), razpokana koža na prstih in petah na nogi (še vedno – mažemo s canasten kremo) sedaj pa semu je za ušeskom pojavila suha (rumena,debela)koža oz. izgleda že kot hrasta, ki si jo vsake toliko časa spraska a se vedno znova pojavi. Če bi lahko vedeli za kaj gre mi prosim svetujte mazilo ali drugo terapijo. In sedaj še moja vprašanja: Ali je toliko kožnih zadev v letu in pol sploh še normalen pojav ali bi priporočili kakšen specialističen pregled? Kaj mi svetujete oz. kako lahko sinu pomagam?

Za vaš cenjeni odgovor že v naprej najlepša hvala!

Lep pozdrav!

Verjetno je skupni imenovalec za kar nekaj problemov, ki jih omenjate: atopični deramatitis, na taki koži pa se rade naselijo bradavice.

Če je otrok dobor voden pri pediatru, potem druge terapije ne potrebuje, sicer pa se lahko posvetujete z dermatologom.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close