Najdi forum

gromozanski račun za elektriko

Prosim če mi pomagate.
Se mogoče še kdo ogreva z elektriko – stanovanje?
Mi imamo termoakumulacijsko peč račun pa astronomski. Celo večji kot prijatelj, ki ima podjetje in dela en stroj vse dni po 12 ur na elektriko.
Res toliko pokuri?
Je mogoče narobe kaj z uro?
Mogoče z napeljavo?

Če se še kdo ogreva bi me res zanimalo okvirno kakšen je račun.

Prosim vas za pomoč

HVALA

No, mi smo se ogrevali s termo pečjo, pa nismo imeli gromozanskega računa. Je , pač odvisno,kako močno TA peč imate, koliko velik prostor ogrevate in na kliko stopinj. Približno bi lahko tudi sami izračunali koliko vam pokuri ta TA peč. Poglejte koliko je močna, nalepka na njej(W). Če piše, 3,5 KW oz. 3500 W pomeni, da , če gori eno uro porabi 3, 5 KW x ure koliko je vključena in dobite porabljene kilowate.
Mogoče bi bilo dobro, da se opravi servis peči, če je starejša.
LP.

200 V 21 W piše na njej.
Ogrevamo na 20 stopinj nekje okoli 30 kvadratov.
Potem še v kopalnici radiator na elektriko a ne ves čas. Po poptrebi. Pa hladilnik, skrinja.
Pralni in sušilni stroj samo ponoči na “tapoceni” tok.
Pa likanje pa steklokeramična, včasih pečica.
2 TVja
2 računalnika in 1 perenosnik.

Meni se zdimo če izzvzamemo termoakumulacijsko čist ena navadna družina.
Račun pa 330 €

Račun je za ničlo previsok. Koliko pa znaša poleti, ko ne ogrevate? Moj račun ob nekoliko manjši porabi ne presega 45 evrov.

Do sedaj nismo imeli obračuna po porabi ampak mesečno povprečje.
Sedaj prepisujem števec in javljam. Čakamo kaj bo.

Nekaj ni ok, samo kako ugotoviti kaj?

poiskusi se to.vse izkljuci in poglej, ce se stevec vrti.

Sedaj, ko popisujete sami števec lahko vidite koliko porabite dnevno, mesečno itd. Zapišite stanje števca zjutraj, pa spet drugo jutro, pa boste videli koliko kw porabite dnevno. Ne uporabljate termo, pa boste videli.Lp.

Ogrevanje s termoakumulacijsko(25 metrov)
Dodatna infra v kopalnici
Bojler (4 osebe se kopajo vsak dan)
Pomivalni in pralni – najmanj 1x dnevno
Računalnik

In ostale “drobnarije)

NA LETO 800 EUR . To je bilo lani

Da nimate slučajno stanovanja v stavbi,kjer je kakšna obrtna delavnica in se kdo “šlepa” na vcaš števec.Malo preverite.

New Report

Close