Najdi forum

GRLO

Pozdravljeni.
Stara sem 30 let. Že od študentskih let imam probleme z glasilkami oz. z občasnim hripavim glasom ali pa celo ostanem brez glasu. Alergij mi takrat niso ugotovili ampak, da se moram naučit pravilno govorit (s trebuhom in ne z grlom).
Od majhnih nog sem imela velikokrat angine. Tudi mandljev nimam več od četrtega leta.
Sem vegetarijanka že 7 let (jem predvsem samo sadje in zelenjavo). Imam 49 kg.
Z možem imava 2 – letno hčerkico.

Sedaj pa se je pojavil “velik” problem. Začele so se težave pri požiranju (to me je občasno že kakšno leto). Ko sem pogoltnila slino, me je zabolelo na levi strani od grla proti bezgavkam in ušesu (podobno kot pri angini). Brez vročine. Dobila sem antibiotik, ki mi ni pomagal. Začelo me je tudi nekaj motiti v grlu. Tudi tablet se je ustavil. Kot bi nekaj preprečevalo. Bila sem napotena na ORL in bila tam sprejeta (sluznica epiglotisa je bila pordela in otečena). Sprva so me mislili operirat, potem pa se je oteklina epiglotisa opazno zmanjšala. Kri je bila v redu, CRP je bil 4,5. Imela sem terapijo DEXAMETHASONA, EDE INHALACIJE IN AMOKSIKLAV v infuziji. Po odpustu domov sem dobila tablete Aerius 1 x 1 tableto. Nazaj sem prišla takoj drugi dan, ker me je močno motil ogromen cmok v grlu (v jamici na vratu) in otrdel vrat. Poslali so me na gastroskopijo, kjer so ugotovili, da mi mišica zapiralka ne dela pravilno (da je ohlapna) in da je verjetno vse posledica vračanja kisline iz želodca. Zanima me, če je to mogoče, da je oteklina ratala zaradi kisline in če sem mogoče tudi zaradi tega vedno “hripava”.
Trenutno pa mi še vedno ni najbolje. Na desni starni vratu občutim stalno nek pritisk, na otip počutim žilo (na levi je ne), ki močno bije, rahlo otečeno bezgavko (če je to to), v desnem ušesu mi šumi, na desni strani me zadaj boli glava (občutek vročega žarčenja) in imam občutek, kot da bi mi vrat zategovalo.
Kaj mislite, kaj bi to lahko bilo? Preživela sem mučnih 14 dni in še vedno ne morem odmisliti možnosti raka. Prosim, če mi pomagate z vašim odgovorom in mnenjem.

Pa še nekaj. Paziti moram na na hrano? Kaj sploh lahko jem? Kaj je bazično oz. kaj nevtralizira kislo? Lahko jem jogurte, mleko, sadje, zelenjavo,…?

Še enkrat hvala.

Pozdrav….

Po vašem opisu problema,so težave v žrelu oz.grlu lahko posledica nepravilnega delovanja mišice zapiralke kot že sami omenjate.
Oteklina samega epiglotisa je posledica bakterijskega vnetja,ki zahteva že omenjeno terapijo.Po vašem opisu bi težko razbral znake raka,kar pa verjetno ne bi bilo spregledano na pregledu ORL specialista.Veliko vam res nisem pojasnil,vendar je pomembno da se ne obremenjujete preveč z strahom-raka.

Lp Dr.IB

New Report

Close