Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gripa

Gripa

Naj vam najprej zaželim lepo, predvsem pa zdravo leto 2020. Bodite srečni!

Imam pa eno vprašanje. Hčerka 5.5 leti je prejšnjo sredo zakuhala na dobrih 39,glavobol,bolecine v trebuhu, kosteh, splošno slabo počutje. Visoka vročina je vztrajala 2 dni, 3 dan padla na 37,5.Potem sem zbolela tudi jaz, isti potek. Nekje 5 dan sem opazila slabo počutje pri hčerki, temperaturo je imela 37,zabasan nos in pokasljuje. Pregled pri pediatru, brez krvne slike…gripa, srce, pljuča, ušesa, grlo vse ok. Naj povem da ima sedaj nos, ki se sicer čisti,se zabasan, malo se pokasljuje ( bolj v smislu mokrega kaslja, ko se izloča sluz), apetit super, splošno počutje bp. Iste znake imava torej obe, moti pa me ta temperatura pri njej ki pride do 37?? Vse skupaj torej traja 8 dan ( 2,3 dni visoke temp, vmes nisem merila je bila ok, sedaj pa skozi do 37). Je to lahko se posledica gripe? Seveda smo doma, počivamo, cartamo, jemo vitaminčke 🙂

Po nekaterih virusnih okužbah (predvsem po gripi) je telesni termostat moten (naravnan višje) in je telesna temperatura okoli 37 ali malce čez pogosta.
Če bi se temepratura zvišala, bo potreben pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close