Najdi forum

Grinte, bolhe, uši….

Z vrtnarjenjem se ukvarjam 7 let in do letos še nisem imela takšnih težav, verjetno je k temu tudi pripomoglo deževno vreme.
Vse kar raste na vrtu je ušivo ali grintavo. Še korenje in pertešilj, ki še sploh nisem slišala, da je kdaj bilo. Zelje in redkvica sta izginila, ker so ga pojedle bolhe. Ker sem že dvakrat vse poškropila s škropivom calypso, me zanima če pozna kdo kaj naravnega, da ne bom celo leto škropila z samim strupom, ker potem, ne bom imela užitek jest.
Ko poškropim vse pogine, vendar kaj ko je čez dva dni dež in je vse spet po starem.

Hvala za nasvete!

Jaz bom danes poškropila z pelinom, če me ne bo prehitel dež. Pelin sem namočila v vodo za 3 dni. Precedila bom in nerazredčeno poškropila zelje, cvetačo, brokoli. Če bo kaj pomagalo pa ne vem. Prvič to delam.

Kaj pelin proti ušem? To me pa prav zanima, namreč moj pelinov grm je bil tako ušiv, da sem ga kar odstranila…

če želiš naravno škropivo ti svetujem cigarete namočene v vodi, torej tobak.
druga naravna možnost je namočene koprive: za škropivo koprive namakaš 12 ur, kar je več kot 10 ur pa lahko uporabiš za gnojilo.

Od strupov pa uporabi navadni pitroid. Ta jih bo hitro ugnal.

LP

Tajna

dobro naravno sredstvo proti ušem je pepel. dobro deluje na zelju, fižolu… sam moraš rastlino kr dobr zasut z njim.

New Report

Close