Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Grenak okus

Grenak okus

Pozdravljeni.
Na vas se obracam z vprasanje za kaj se dogaja. Danes se mi je drugic zgodil cuden obcutek v grlu. Upam, da dobro opisem, saj se sama ne vem natancno. Prvic se mi je to zgodilo 2m nazaj, drugic danes. Pred 2m sem se zvecee vlegla v posteljo in se pred spanjem vstala in takrat sem dobila neprijeten okus v zgornjem delu grla (pri jezicku), kot da bi mi grenka tekocina stekla za nosom v grlo. Taki obcutki so trajali par dni, neodvisno od polozaja telesa. Obcutek sem imela, da ne nosna sluznica suha. Nos je bil normalno prehoden, nisem se izpihovala. Sem pa zasledila povecano sluz po grlu. Ce sem zahrkala in izpljunila, je bila brezbarvna in smrdeca (se opravicujem za nadzoren opis). Danes pa se mi je to po 2m ponovno pojavilo. Ker me ze precej skrbi, me zanima kaj bi lahko bilo. Nazadnje sem imela orl pregled pred 2 letoma, ker sem imela nosecniski rinitis in vrtoglavice. Takrat so mi ugotovili, da imam se vedno zrelnico, kar je biopsija potrdila. Prisotno je bilo tudi vnetje. Naj povem se, da imam mocno alergijo na prsice in trave, vendar nimam tezav. V mandljih imam veliko zepkov, kjer nastajajo smrdeci kamni. Imam tudi pogoste herpese, ki so prisotni tudi na nosni sluznici. Bi lahko bila kriva tudi povecana kislina?
Najlepsa hvala za vas cas.
Lp

Spoštovani,

kot ste sami ugotovili, gre najverjetneje za refluks kisline iz želodca. grenkoba je lahko zaradi primesi žolčnih kislin iz dvanajstnika, žal na te zdravila nič ne vplivajo. Pazite pri prehrani.

Pri ljudeh z alergijskim rinitisom lahko žrelnica ostane povečana še v odrasli dobi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close